BibTex RIS Cite

The Future Importance of Fermentation Technology in Food Industry (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 4, - , 01.08.1980

Abstract

Fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri son yıllarda uygulama alanına giren mikrobik protein, yağ, karbonhidrat, polisakkaritler, organik asitler, amino asitler, sentetik tatlandırıcı maddeler ve aroma maddeleri üretimi ile daha yaygınlaşmıştır. Gıda ve hayvan yemi olarak kullanılan mikrobiyel proteinin biyolojik değeri oldukça yüksektir ve maliyeti de ucuz olmaktadır. Mikrobik protein üretimi halen İngiltere, Fransa, Almanya, Çekoslovakya, Sovyet Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da bir endüstri dalı haline gelmiştir.   

Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi

Year 1980, Volume: 5 Issue: 4, - , 01.08.1980

Abstract

Fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri son yıllarda uygulama alanına giren mikrobik protein, yağ, karbonhidrat, polisakkaritler, organik asitler, amino asitler, sentetik tatlandırıcı maddeler ve aroma maddeleri üretimi ile daha yaygınlaşmıştır. Gıda ve hayvan yemi olarak kullanılan mikrobiyel proteinin biyolojik değeri oldukça yüksektir ve maliyeti de ucuz olmaktadır. Mikrobik protein üretimi halen İngiltere, Fransa, Almanya, Çekoslovakya, Sovyet Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da bir endüstri dalı haline gelmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ömer Lütfi Gürses This is me

Publication Date August 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 4

Cite

APA Gürses, Ö. L. . (1980). Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. Gıda, 5(4).
AMA Gürses ÖL. Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. The Journal of Food. August 1980;5(4).
Chicago Gürses, Ömer Lütfi. “Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi”. Gıda 5, no. 4 (August 1980).
EndNote Gürses ÖL (August 1, 1980) Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. Gıda 5 4
IEEE Ö. L. . Gürses, “Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi”, The Journal of Food, vol. 5, no. 4, 1980.
ISNAD Gürses, Ömer Lütfi. “Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi”. Gıda 5/4 (August 1980).
JAMA Gürses ÖL. Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Gürses, Ömer Lütfi. “Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi”. Gıda, vol. 5, no. 4, 1980.
Vancouver Gürses ÖL. Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. The Journal of Food. 1980;5(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/