BibTex RIS Cite

Importance of Additives in Turkish Bread Industry (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 4, - , 01.08.1980

Abstract

  Günümüzde besin maddeleri içinde yerini koruyan ve özellikle ülkemiz bireylerinin vazgeçilmez gereksinimi olan ekmek, bilindiği gibi buğday unu, su, tuz ve maya karışımının yoğrulmasıyla oluşan hamurun, belirli koşullarda fermantasyona uğratılması ve pişirilmesi sonucu elde edilen bir gıda maddesidir. Ekmeğin ana hammaddesi olan un, buğdayın vals’li değirmenlerde teknolojik gerekleri yerine getirilerek öğütülmesi sonucu elde edilmektedir. Un üretimi sırasında kalite bozulmasını önlemek değirmencilik asıl görevidir. Buğdaylarda kalite ise; çeşitli etmenlerin etkisiyle oluşmakta, buğday çeşitli, ekim mevsimi (yazlık-güzlük), toprağın durumu, iklimin uygunluğu (yağışlı-kurak, soğuk-sıcak), uygulanan tarım yöntemine (makinalı-gübreli-sulamalı-hastalık ve zararlı otlarla mücadele) bağlı olarak değişebilmektedir.   

Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi

Year 1980, Volume: 5 Issue: 4, - , 01.08.1980

Abstract

  Günümüzde besin maddeleri içinde yerini koruyan ve özellikle ülkemiz bireylerinin vazgeçilmez gereksinimi olan ekmek, bilindiği gibi buğday unu, su, tuz ve maya karışımının yoğrulmasıyla oluşan hamurun, belirli koşullarda fermantasyona uğratılması ve pişirilmesi sonucu elde edilen bir gıda maddesidir. Ekmeğin ana hammaddesi olan un, buğdayın vals’li değirmenlerde teknolojik gerekleri yerine getirilerek öğütülmesi sonucu elde edilmektedir. Un üretimi sırasında kalite bozulmasını önlemek değirmencilik asıl görevidir. Buğdaylarda kalite ise; çeşitli etmenlerin etkisiyle oluşmakta, buğday çeşitli, ekim mevsimi (yazlık-güzlük), toprağın durumu, iklimin uygunluğu (yağışlı-kurak, soğuk-sıcak), uygulanan tarım yöntemine (makinalı-gübreli-sulamalı-hastalık ve zararlı otlarla mücadele) bağlı olarak değişebilmektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

S. Sezgin Ünal This is me

Publication Date August 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 4

Cite

APA Ünal, S. S. . (1980). Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. Gıda, 5(4).
AMA Ünal SS. Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. The Journal of Food. August 1980;5(4).
Chicago Ünal, S. Sezgin. “Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi”. Gıda 5, no. 4 (August 1980).
EndNote Ünal SS (August 1, 1980) Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. Gıda 5 4
IEEE S. S. . Ünal, “Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi”, The Journal of Food, vol. 5, no. 4, 1980.
ISNAD Ünal, S. Sezgin. “Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi”. Gıda 5/4 (August 1980).
JAMA Ünal SS. Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Ünal, S. Sezgin. “Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi”. Gıda, vol. 5, no. 4, 1980.
Vancouver Ünal SS. Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. The Journal of Food. 1980;5(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/