BibTex RIS Cite

Bread Making Quality of Some Wheat Varieties Produced in Turkey (Turkish with English Abstract)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 2, - , 01.04.1988

Abstract

In this research, wheat varieties grown in our country in various regions were studied for their milling, baking, and physicochemical characteristics. 15 wheat varieties were used in the research and in order to determine the quality characteristics of varieties, physical chemical and rheological tests with baking test were performed. When the samples were evaluated according to milling or baking properties, the main criteria for wheat quality, Bolal-2973, Odeskaya-51, Hawk (Şahin), Sadova-1 and Kate-a-1 wheat varieties were found to be superior to other samples. All of the analytical results show that good quality bread wheats can be produced in Central and South-east Anatolia.  

Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi

Year 1988, Volume: 13 Issue: 2, - , 01.04.1988

Abstract

Bu çalışmada, ülkemizde yetiştirilen bazı buğday çeşitlerinin öğütme, ekmekçilik ve fiziko-kimyasal özellikleri tesbit edilmeye çalışılmıştır. Araştırmada 15 buğday çeşidi kullanılmış ve çeşitlerin kalitesini belirlemek amacıyla fiziksel, kimyasal, reolojik testler ile ekmek yapma denemeleri yapılmıştır. Örnekler, buğday kalitesinin ana kriteri olan öğütme ve ekmeklik özelliklerine göre değerlendirildiği zaman sırasıyla Bolal-2973, Odeskaya-51, Hawk (Şahin), Sadova-1 ve Kate-a-1 buğday çeşitlerinin diğerlerinden üstün olduğu anlaşılmıştır. Bütün sonuçlar iyi kaliteli ekmeklik buğdayların özellikle Orta ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetiştirilebileceğini göstermiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Recai Ercan This is me

Refet Seçkin This is me

Sedat Velioğlu This is me

Publication Date April 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 2

Cite

APA Ercan, R. ., Seçkin, R. ., & Velioğlu, S. . (1988). Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. Gıda, 13(2).
AMA Ercan R, Seçkin R, Velioğlu S. Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. The Journal of Food. April 1988;13(2).
Chicago Ercan, Recai, Refet Seçkin, and Sedat Velioğlu. “Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”. Gıda 13, no. 2 (April 1988).
EndNote Ercan R, Seçkin R, Velioğlu S (April 1, 1988) Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. Gıda 13 2
IEEE R. . Ercan, R. . Seçkin, and S. . Velioğlu, “Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”, The Journal of Food, vol. 13, no. 2, 1988.
ISNAD Ercan, Recai et al. “Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”. Gıda 13/2 (April 1988).
JAMA Ercan R, Seçkin R, Velioğlu S. Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Ercan, Recai et al. “Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”. Gıda, vol. 13, no. 2, 1988.
Vancouver Ercan R, Seçkin R, Velioğlu S. Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. The Journal of Food. 1988;13(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/