Research Article
BibTex RIS Cite

STUDYING OF PHYSIOLOGICAL, BIOCHEMICAL, PLASMID DNA AND PROTEIN PROFILES OF SOME LACTIC ACID BACTERIA

Year 2009, Volume: 34 Issue: 2, 91 - 98, 01.04.2009

Abstract

In this study, 36 lactic acid bacteria were isolated from kefir, White Pickled cheese, Kashar cheese and sucuk (a Turkish style fermented sausage). The isolated cultures were identified by biochemical tests and API 50 CH test kit. Total proteins of strains were carried on Sodium Dodecyl Sulphate-Polyacrylamide Gel Electrophoresis (SDS-PAGE). 36 strains were identified as Leuconostoc cremoris(1 strain), Leu. mesenteroides(1), Lactobacillus brevis(1), Lb. casei(2), Lb. lactis(2), Lb. plantarum(2), Lb. helveticus(3), Lactococcuscremoris(3), Lac. lactis(3), Streptococcus durans(1), Strep. thermophilus(2), Pediococcus acidilactici(2), P.pentosaceus(4) and P. dextrinicus(9). Plasmid DNA profiles of lactic acid bacteria were examined and theirmolecular weights were identified. Results indicated that 21 strains carried 1–5 plasmids and their molecularweights ranged between 3.11 and 28.07 kb. Remaining 15 strains did not carry any plasmid DNA.

BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

Year 2009, Volume: 34 Issue: 2, 91 - 98, 01.04.2009

Abstract

Bu çalısmada, toplam 36 adet laktik asit bakterisi kefir, beyaz peynir, kasar peyniri ve sucuktan izole edilmistir. Izole edilen kültürler biyokimyasal testler ve API 50 CH kiti ile tanımlanmıs ve toplam protein profilleri Sodyum Dodesil Sülfat Poliakrilamid Jel Elektroforezi (SDS-PAGE) ile belirlenmistir. Tanımlama testleri sonucunda 36 adet laktik asit bakterisi, Leuconostoc cremoris (1 sus), Leu. mesenteroides (1 sus), Lactobacillus brevis (1 sus), Lb. casei (2 sus), Lb. lactis (2 sus), Lb. plantarum (2 sus), Lb. helveticus (3 sus), Lactococcus cremoris (3 sus), Lac. lactis (3 sus), Streptococcus durans (1 sus), Strep. thermophilus (2 sus), Pediococcus acidilactici (2 sus), P. pentosaceus (4 sus) ve P. dextrinicus (9 sus) olarak tanımlanmıstır. 36 adet laktik asit bakteri susunun plazmit DNA incelemesinde, 21 adet susta 1-5 arasında degisen sayılarda plazmit DNA’ya rastlanılmıstır. Bu plazmit DNA’ların moleküler agırlıklarının 3.11-28.07 kb arasında oldugu belirlenmistir. 15 adet laktik asit bakterisinin ise plazmit DNA içermedikleri gözlenmistir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Zehra Nur Yüksekdağ This is me

Yavuz Beyatlı This is me

Publication Date April 1, 2009
Published in Issue Year 2009 Volume: 34 Issue: 2

Cite

APA Yüksekdağ, Z. N. ., & Beyatlı, Y. . (2009). BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. Gıda, 34(2), 91-98.
AMA Yüksekdağ ZN, Beyatlı Y. BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. The Journal of Food. April 2009;34(2):91-98.
Chicago Yüksekdağ, Zehra Nur, and Yavuz Beyatlı. “BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ”. Gıda 34, no. 2 (April 2009): 91-98.
EndNote Yüksekdağ ZN, Beyatlı Y (April 1, 2009) BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. Gıda 34 2 91–98.
IEEE Z. N. . Yüksekdağ and Y. . Beyatlı, “BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ”, The Journal of Food, vol. 34, no. 2, pp. 91–98, 2009.
ISNAD Yüksekdağ, Zehra Nur - Beyatlı, Yavuz. “BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ”. Gıda 34/2 (April 2009), 91-98.
JAMA Yüksekdağ ZN, Beyatlı Y. BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. The Journal of Food. 2009;34:91–98.
MLA Yüksekdağ, Zehra Nur and Yavuz Beyatlı. “BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ”. Gıda, vol. 34, no. 2, 2009, pp. 91-98.
Vancouver Yüksekdağ ZN, Beyatlı Y. BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. The Journal of Food. 2009;34(2):91-8.

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/