BibTex RIS Cite

Emulsification of Sausage Type Meat Products (in Turkish)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 3, - , 01.06.1988

Abstract

Herbir işlenmiş et ürününün kendine özgü karakteristikleri ve hazırlama yöntemleri vardır. Et ürünlerinden bazılarının –ham, bacon, pastırma gibi- üretiminde büyük parça halinde etlerden yararlanılır ve etin dilimlenmesi ya da daha küçük parçalara ayrılması söz konusu değildir. Buna karşın bazı et ürünlerinin üretiminde, etin daha küçük parçalar halinde doğranması ya da parçalanması gerekir. Parçalamanın derecesi, etin dilimlenmesinden emülsiye etmeye kadar varan geniş bir değişim gösterir. Sucuk üretiminde etin parçalanması, etin genellikle 3 mm çaplı aynadan geçirilerek kıyma haline getirilmesi şeklindedir.   

Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon

Year 1988, Volume: 13 Issue: 3, - , 01.06.1988

Abstract

Herbir işlenmiş et ürününün kendine özgü karakteristikleri ve hazırlama yöntemleri vardır. Et ürünlerinden bazılarının –ham, bacon, pastırma gibi- üretiminde büyük parça halinde etlerden yararlanılır ve etin dilimlenmesi ya da daha küçük parçalara ayrılması söz konusu değildir. Buna karşın bazı et ürünlerinin üretiminde, etin daha küçük parçalar halinde doğranması ya da parçalanması gerekir. Parçalamanın derecesi, etin dilimlenmesinden emülsiye etmeye kadar varan geniş bir değişim gösterir. Sucuk üretiminde etin parçalanması, etin genellikle 3 mm çaplı aynadan geçirilerek kıyma haline getirilmesi şeklindedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Hamdi Ertaş This is me

Publication Date June 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 3

Cite

APA Ertaş, A. H. . (1988). Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. Gıda, 13(3).
AMA Ertaş AH. Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. The Journal of Food. June 1988;13(3).
Chicago Ertaş, A. Hamdi. “Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon”. Gıda 13, no. 3 (June 1988).
EndNote Ertaş AH (June 1, 1988) Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. Gıda 13 3
IEEE A. H. . Ertaş, “Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon”, The Journal of Food, vol. 13, no. 3, 1988.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi. “Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon”. Gıda 13/3 (June 1988).
JAMA Ertaş AH. Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Ertaş, A. Hamdi. “Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon”. Gıda, vol. 13, no. 3, 1988.
Vancouver Ertaş AH. Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. The Journal of Food. 1988;13(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/