BibTex RIS Cite

Chemical Composition and Microbiological Quality of Creams Commercially Produced in Erzurum (Turkish with English Abstract)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 3, - , 01.06.1988

Abstract

In this study, the chemical composition and microorganism contents of 10 cream samples from Erzurum were examined. The chemical composition of the samples of cream were found as 41.99-77.08% dry matter, 18.00-35.50%, butterfat, 15.42-44.08% nonfat dry matter, 33.90-69.70% butterfat in dry matter, 1.79-2.66% ash, 5.88-12.15% protein, 10.0-28.8 SH acidity and 0.230-0.650% titration acidity. As conclusion, the counts were 4.8-103-3.3x106 total microorganisms, 3.0x10-2.2x103 coliforms, 0.0-1.6x103Staphylococcus aureus, 1.7x102-1.8x104 yeast and moulds.   

Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi ve Mikrobiyolojik Kalitesi

Year 1988, Volume: 13 Issue: 3, - , 01.06.1988

Abstract

Erzurum’da satılan 10 adet kaymak örneği alınarak üzerinde kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Örneklerin ortalama %55.02 kurumadde, %29.15 yağ, %25.87 yağsız kurumadde, %2.13 kül ve %8.4 protein içerdikleri belirlenmiştir. Kurumaddede yağ oranı %52.96 olarak hesaplanmış ve asitlik derecesi 19.4 SH (%0.44) olarak bulunmuştur. Örneklerde ortalama 1.5x106 genel mikroorganizma, 8.3x102 koliform grubu bakteri ve 2.1x103 maya ve küf bulunduğu saptanmıştır. 5 örnekte (%50) 3.0x10-1.6x103 arasında Staphylococcus aureus bulunmuştur. Erzurum piyasasında satılan kaymakların üretimi veya pazarlanması sırasında mikrobiyal kontaminasyona uğradığı, kaymakların kimyasal bileşim ve hijyenik olarak gıda Maddeleri Tüzüğü’nde (GMT) belirtilen kriterlere uymadığı sonucuna varılmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Kurt This is me

Salih Özdemir This is me

Publication Date June 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 3

Cite

APA Kurt, A. ., & Özdemir, S. . (1988). Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi ve Mikrobiyolojik Kalitesi. Gıda, 13(3).
AMA Kurt A, Özdemir S. Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi ve Mikrobiyolojik Kalitesi. The Journal of Food. June 1988;13(3).
Chicago Kurt, Ahmet, and Salih Özdemir. “Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi Ve Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda 13, no. 3 (June 1988).
EndNote Kurt A, Özdemir S (June 1, 1988) Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi ve Mikrobiyolojik Kalitesi. Gıda 13 3
IEEE A. . Kurt and S. . Özdemir, “Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi ve Mikrobiyolojik Kalitesi”, The Journal of Food, vol. 13, no. 3, 1988.
ISNAD Kurt, Ahmet - Özdemir, Salih. “Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi Ve Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda 13/3 (June 1988).
JAMA Kurt A, Özdemir S. Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi ve Mikrobiyolojik Kalitesi. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Kurt, Ahmet and Salih Özdemir. “Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi Ve Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda, vol. 13, no. 3, 1988.
Vancouver Kurt A, Özdemir S. Erzurum’da Yapılıp Satılan Kaymakların Bileşimi ve Mikrobiyolojik Kalitesi. The Journal of Food. 1988;13(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/