BibTex RIS Cite

Problems of Food Science Education within the Higher Education System and the Possible Solutions (in Turkish)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 3, - , 01.06.1988

Abstract

Eğitim barış içinde kalkınmayı sağlayan esas faktördür, mutluluğa götüren araçtır. Yaşamın her aşamasında bir eğitim görmek zorunludur. Okul öncesi eğitim, orta öğretim, mesleki ve teknik öğretim, yüksek öğretim, halk eğitimi vd. eğitim türlerini saymak olasıdır. Eğitimin önemli bir özelliği, her eğitimin daha sonra gelen eğitim basamakları için hazırlık niteliği taşımaktadır. Bu nedenle yüksek öğretim öncesinde geçen 11-13 yıllık hazırlık dönemi, yüksek öğretimin amacına ulaşmasında önem kazanmaktadır. İnceleme alanımız içinde bulunmayan bu dönemin başarılı geçmediği yetkililerce pek çok dile getirilmiştir. Gıda eğitiminin durumunu incelemeden önce yüksek öğretim kurumlarının yapısına bakmak gerekir. Çünkü bu yapıdaki aksaklıklar gıda eğitimini doğrudan etkilemektedir.   

Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri

Year 1988, Volume: 13 Issue: 3, - , 01.06.1988

Abstract

Eğitim barış içinde kalkınmayı sağlayan esas faktördür, mutluluğa götüren araçtır. Yaşamın her aşamasında bir eğitim görmek zorunludur. Okul öncesi eğitim, orta öğretim, mesleki ve teknik öğretim, yüksek öğretim, halk eğitimi vd. eğitim türlerini saymak olasıdır. Eğitimin önemli bir özelliği, her eğitimin daha sonra gelen eğitim basamakları için hazırlık niteliği taşımaktadır. Bu nedenle yüksek öğretim öncesinde geçen 11-13 yıllık hazırlık dönemi, yüksek öğretimin amacına ulaşmasında önem kazanmaktadır. İnceleme alanımız içinde bulunmayan bu dönemin başarılı geçmediği yetkililerce pek çok dile getirilmiştir. Gıda eğitiminin durumunu incelemeden önce yüksek öğretim kurumlarının yapısına bakmak gerekir. Çünkü bu yapıdaki aksaklıklar gıda eğitimini doğrudan etkilemektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fehmi Serim This is me

Publication Date June 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 3

Cite

APA Serim, F. . (1988). Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. Gıda, 13(3).
AMA Serim F. Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. The Journal of Food. June 1988;13(3).
Chicago Serim, Fehmi. “Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları Ve Çözüm Önerileri”. Gıda 13, no. 3 (June 1988).
EndNote Serim F (June 1, 1988) Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. Gıda 13 3
IEEE F. . Serim, “Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri”, The Journal of Food, vol. 13, no. 3, 1988.
ISNAD Serim, Fehmi. “Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları Ve Çözüm Önerileri”. Gıda 13/3 (June 1988).
JAMA Serim F. Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Serim, Fehmi. “Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları Ve Çözüm Önerileri”. Gıda, vol. 13, no. 3, 1988.
Vancouver Serim F. Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. The Journal of Food. 1988;13(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/