BibTex RIS Cite

A Study on Calcium and Phosphorus Contents of White Cheese Produced in Trakya Region (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 3, - , 01.06.1998

Abstract

In this study, samples of white cheese, collected from 12 different dairy factory in Trakya Region, were studied in terms of their Ca and P contents. Trakya region has a place, especially for white cheese production in Turkey. Ca contents for studied samples ranged between 960-1420 mg/100 g, and mean value was 1150.1 mg/100 g on the other hand, P contents ranged between 358-519 mg/100 g and mean values was 442.1 mg/100 g. In this study, it has seen that white cheese is an important Ca and P source.

Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma

Year 1998, Volume: 23 Issue: 3, - , 01.06.1998

Abstract

Trakya Bölgesi özellikle beyaz peynir üretiminde Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmada, Trakya Bölgesinde üretilmiş ve 12 farklı işletmeden alınmış peynir örnekleri kalsiyum (Ca) ve fosfor (P) miktarları bakımından analiz edilmiştir. Beyaz peynir örneklerinin Ca miktarları 960-1420 mg/100 g arasında değişmiş, ortalama değer 1150.1 mg/100 g. P miktarları ise 358-519 mg/100 g arasında değişmiş, ortalama değer 442.1 mg/100 olarak bulunmuştur. Bu çalışma ile beyaz peynirlerin Ca ve P mineralleri bakımından zengin bir kaynak teşkil ettiği belirlenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Harun Dıraman This is me

Mehmet Demirci This is me

Publication Date June 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 3

Cite

APA Dıraman, H. ., & Demirci, M. . (1998). Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. Gıda, 23(3).
AMA Dıraman H, Demirci M. Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. The Journal of Food. June 1998;23(3).
Chicago Dıraman, Harun, and Mehmet Demirci. “Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum Ve Fosfor Miktarları Üzerine Bir Çalışma”. Gıda 23, no. 3 (June 1998).
EndNote Dıraman H, Demirci M (June 1, 1998) Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. Gıda 23 3
IEEE H. . Dıraman and M. . Demirci, “Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma”, The Journal of Food, vol. 23, no. 3, 1998.
ISNAD Dıraman, Harun - Demirci, Mehmet. “Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum Ve Fosfor Miktarları Üzerine Bir Çalışma”. Gıda 23/3 (June 1998).
JAMA Dıraman H, Demirci M. Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Dıraman, Harun and Mehmet Demirci. “Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum Ve Fosfor Miktarları Üzerine Bir Çalışma”. Gıda, vol. 23, no. 3, 1998.
Vancouver Dıraman H, Demirci M. Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. The Journal of Food. 1998;23(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/