BibTex RIS Cite

Derivation of Pectin from Sunflower Pallets I. Effect of Tempertaure on Extraction (in Turkish)

Year 1981, Volume: 6 Issue: 4, - , 01.08.1981

Abstract

Pektin en çok elma posası, turunçgil kabukları, şeker pancarı artıkları ve ayçiçeği tablalarında bulunan bir polisakkarittir. Türkiye’de büyük bir potansiyel olduğu halde üretilmemekte ve dış ülkelerden ithal edilmektedir. Bu araştırmada ayçiçeği tablalarından pektin üretimi incelenmektedir. Ekstraksiyon parametreleri sıcaklık, pH, süre ve tanecik büyüklüğüdür. pH’sı 2.9 olan 9.5’lik okzalat çözeltisi ile 30’ar dakikalık iki basamakta yapılan ekstraksiyon işleminde optimum sıcaklık 90 oC olarak bulunmuştur. Bu şartlarda elde edilen saflaştırılmış pektin verimi %14’dür.

Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi

Year 1981, Volume: 6 Issue: 4, - , 01.08.1981

Abstract

Pektin en çok elma posası, turunçgil kabukları, şeker pancarı artıkları ve ayçiçeği tablalarında bulunan bir polisakkarittir. Türkiye’de büyük bir potansiyel olduğu halde üretilmemekte ve dış ülkelerden ithal edilmektedir. Bu araştırmada ayçiçeği tablalarından pektin üretimi incelenmektedir. Ekstraksiyon parametreleri sıcaklık, pH, süre ve tanecik büyüklüğüdür. pH’sı 2.9 olan 9.5’lik okzalat çözeltisi ile 30’ar dakikalık iki basamakta yapılan ekstraksiyon işleminde optimum sıcaklık 90 oC olarak bulunmuştur. Bu şartlarda elde edilen saflaştırılmış pektin verimi %14’dür.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Feral Turmuçin This is me

Suat Ungan This is me

Fatih Yıldız This is me

Publication Date August 1, 1981
Published in Issue Year 1981 Volume: 6 Issue: 4

Cite

APA Turmuçin, F. ., Ungan, S. ., & Yıldız, F. . (1981). Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. Gıda, 6(4).
AMA Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F. Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. The Journal of Food. August 1981;6(4).
Chicago Turmuçin, Feral, Suat Ungan, and Fatih Yıldız. “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”. Gıda 6, no. 4 (August 1981).
EndNote Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F (August 1, 1981) Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. Gıda 6 4
IEEE F. . Turmuçin, S. . Ungan, and F. . Yıldız, “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”, The Journal of Food, vol. 6, no. 4, 1981.
ISNAD Turmuçin, Feral et al. “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”. Gıda 6/4 (August 1981).
JAMA Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F. Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. The Journal of Food. 1981;6.
MLA Turmuçin, Feral et al. “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”. Gıda, vol. 6, no. 4, 1981.
Vancouver Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F. Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. The Journal of Food. 1981;6(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/