BibTex RIS Cite

Chemical and Microbiologic Quality of Ice Cream Consumed in Bursa (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 4, - , 01.08.1998

Abstract

In this study, the organoleptic, physical, chemical and microbiologic characteristics of ice cream solid in Bursa have been investigated. It has been established that the organoleptic, physical, chemical and microbiologic characteristics of ice cream samples do not meet the desired standards. Consequently, we came to the conclusion that as long as milk is not heated, some undesired substances are added to milk and that hygienic measures are not taken in the production of ice creams, hazard to human health.  

Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi

Year 1998, Volume: 23 Issue: 4, - , 01.08.1998

Abstract

Bu araştırmada, Bursa’da satılan sade kaymaklı dondurmaların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri incelenmiştir. Dondurma örneklerinden hiçbirinin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikler bakımından standartlara uymadığı saptanmıştır. Sonuç olarak; sade kaymaklı dondurma örneklerinin üretiminde süte ısıl işlem uygulanmadığı, hile amaçlı bazı maddeler katıldığı ve gerekli hijyenik önlemler alınmadığı sürece bu tür dondurmaların insan sağlığı için potansiyel bir tehlike olacağı kanaatine varılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Süreyya Saltan Evrensel This is me

Ertan Güneş This is me

Publication Date August 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 4

Cite

APA Evrensel, S. S. ., & Güneş, E. . (1998). Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. Gıda, 23(4).
AMA Evrensel SS, Güneş E. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. The Journal of Food. August 1998;23(4).
Chicago Evrensel, Süreyya Saltan, and Ertan Güneş. “Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda 23, no. 4 (August 1998).
EndNote Evrensel SS, Güneş E (August 1, 1998) Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. Gıda 23 4
IEEE S. S. . Evrensel and E. . Güneş, “Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi”, The Journal of Food, vol. 23, no. 4, 1998.
ISNAD Evrensel, Süreyya Saltan - Güneş, Ertan. “Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda 23/4 (August 1998).
JAMA Evrensel SS, Güneş E. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Evrensel, Süreyya Saltan and Ertan Güneş. “Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda, vol. 23, no. 4, 1998.
Vancouver Evrensel SS, Güneş E. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. The Journal of Food. 1998;23(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/