BibTex RIS Cite

Increasing the Oil Yield of Grounded Sunflower Seeds with Enzyme Treatment (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 4, - , 01.08.1998

Abstract

Grounded sunflower oil seeds were treated with cellulase, acidic and basic proteinases as well as pectinases in order to increase the oil yield. The best results among the treatments were observed in cellulase (cellobranine) treated seeds.

Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması

Year 1998, Volume: 23 Issue: 4, - , 01.08.1998

Abstract

Öğütülmüş ayçiçek tohumları daha fazla yağ elde etmek amacı ile sellülaz, asit ve baz karakterli proteinaz ve pektinaz enzimleri ile muamele edilmiştir. İncelenen preparatlar arasında sellülaz (selobranin) enzimi uygulanan tohumlar en yüksek yağ verimini göstermişlerdir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mariyana Perifanova-nemska This is me

Tsvetan Hadzhijski This is me

Fikri Başoğlu This is me

Penka Georgieva This is me

Publication Date August 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 4

Cite

APA Perifanova-nemska, M. ., Hadzhijski, T. ., Başoğlu, F. ., Georgieva, P. . (1998). Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması. Gıda, 23(4).
AMA Perifanova-nemska M, Hadzhijski T, Başoğlu F, Georgieva P. Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması. The Journal of Food. August 1998;23(4).
Chicago Perifanova-nemska, Mariyana, Tsvetan Hadzhijski, Fikri Başoğlu, and Penka Georgieva. “Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması”. Gıda 23, no. 4 (August 1998).
EndNote Perifanova-nemska M, Hadzhijski T, Başoğlu F, Georgieva P (August 1, 1998) Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması. Gıda 23 4
IEEE M. . Perifanova-nemska, T. . Hadzhijski, F. . Başoğlu, and P. . Georgieva, “Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması”, The Journal of Food, vol. 23, no. 4, 1998.
ISNAD Perifanova-nemska, Mariyana et al. “Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması”. Gıda 23/4 (August 1998).
JAMA Perifanova-nemska M, Hadzhijski T, Başoğlu F, Georgieva P. Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Perifanova-nemska, Mariyana et al. “Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması”. Gıda, vol. 23, no. 4, 1998.
Vancouver Perifanova-nemska M, Hadzhijski T, Başoğlu F, Georgieva P. Öğütülmüş Ayçiçek Tohumlarında Enzim Muamelesiyle Yağ Üretiminin Arttırılması. The Journal of Food. 1998;23(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/