Karbonhidrat, mineral madde ve vitamin gibi önemli bazı besin ögelerini çok miktarda içeren sebzeler, beslenme amacıyla kullanıldıkları gibi, içerdikleri bazı ilaç etken maddeleri nedeniyle halk sağlığında tedavi amacıylada kullanılmaktadırlar. Bu makalede genel özellikleri, besin içerikleri ve halk sağlığında kullanılma amaçları yönünden sarımsak (A. sativum), enginar (C. scolymus), kereviz (A. graveolens) ve lahana (B. oleraceae) sebzeleri ele alınarak incelenmiştir.
Karbonhidrat, mineral madde ve vitamin gibi önemli bazı besin ögelerini çok miktarda içeren sebzeler, beslenme amacıyla kullanıldıkları gibi, içerdikleri bazı ilaç etken maddeleri nedeniyle halk sağlığında tedavi amacıylada kullanılmaktadırlar. Bu makalede genel özellikleri, besin içerikleri ve halk sağlığında kullanılma amaçları yönünden sarımsak (A. sativum), enginar (C. scolymus), kereviz (A. graveolens) ve lahana (B. oleraceae) sebzeleri ele alınarak incelenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | October 1, 1988 |
Published in Issue | Year 1988 Volume: 13 Issue: 5 |