BibTex RIS Cite

Vegetables Important for Nutrition and Public Health: I. Garlic (Allium sativum L.), Artichoke (Cynara scolymus L.), Celery (Apium graveolens L.) and Cabbage (Brassica oleraceae) (in Turkish)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 5, - , 01.10.1988

Abstract

Karbonhidrat, mineral madde ve vitamin gibi önemli bazı besin ögelerini çok miktarda içeren sebzeler, beslenme amacıyla kullanıldıkları gibi, içerdikleri bazı ilaç etken maddeleri nedeniyle halk sağlığında tedavi amacıylada kullanılmaktadırlar. Bu makalede genel özellikleri, besin içerikleri ve halk sağlığında kullanılma amaçları yönünden sarımsak (A. sativum), enginar (C. scolymus), kereviz (A. graveolens) ve lahana (B. oleraceae) sebzeleri ele alınarak incelenmiştir.   

Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 5, - , 01.10.1988

Abstract

Karbonhidrat, mineral madde ve vitamin gibi önemli bazı besin ögelerini çok miktarda içeren sebzeler, beslenme amacıyla kullanıldıkları gibi, içerdikleri bazı ilaç etken maddeleri nedeniyle halk sağlığında tedavi amacıylada kullanılmaktadırlar. Bu makalede genel özellikleri, besin içerikleri ve halk sağlığında kullanılma amaçları yönünden sarımsak (A. sativum), enginar (C. scolymus), kereviz (A. graveolens) ve lahana (B. oleraceae) sebzeleri ele alınarak incelenmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nejat Altıniğne This is me

Meral Gönül This is me

Publication Date October 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 5

Cite

APA Altıniğne, N. ., & Gönül, M. . (1988). Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). Gıda, 13(5).
AMA Altıniğne N, Gönül M. Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). The Journal of Food. October 1988;13(5).
Chicago Altıniğne, Nejat, and Meral Gönül. “Beslenme Ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium Sativum L.), Enginar (Cynara Scolymus L.), Kereviz (Apium Graveolens L.) Ve Lahana (Brassica Oleraceae)”. Gıda 13, no. 5 (October 1988).
EndNote Altıniğne N, Gönül M (October 1, 1988) Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). Gıda 13 5
IEEE N. . Altıniğne and M. . Gönül, “Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae)”, The Journal of Food, vol. 13, no. 5, 1988.
ISNAD Altıniğne, Nejat - Gönül, Meral. “Beslenme Ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium Sativum L.), Enginar (Cynara Scolymus L.), Kereviz (Apium Graveolens L.) Ve Lahana (Brassica Oleraceae)”. Gıda 13/5 (October 1988).
JAMA Altıniğne N, Gönül M. Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). The Journal of Food. 1988;13.
MLA Altıniğne, Nejat and Meral Gönül. “Beslenme Ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium Sativum L.), Enginar (Cynara Scolymus L.), Kereviz (Apium Graveolens L.) Ve Lahana (Brassica Oleraceae)”. Gıda, vol. 13, no. 5, 1988.
Vancouver Altıniğne N, Gönül M. Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). The Journal of Food. 1988;13(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/