BibTex RIS Cite

An Investigation on the Composition Vinegars Produced from and Dried Grape an Quality Control Methods (in Turkish)

Year 1981, Volume: 6 Issue: 6, - , 01.12.1981

Abstract

Daha önceki çalışmalarımızın devamı niteliğinde olan bu çalışmada 45 adet doğal sirke örneği gerçek durumlarıyla ve teknik asetik asit, kurumadde arttırıcı ve renk verici maddelerle değişik oranlarda tağşiş edildikten sonra analiz edilmiş ve hileli sirkelerin saptanmasında kullanılabilecek kontrol yöntemleri ortaya konmaya çalışılmıştır. Doğal kuru üzüm ve şarap sirkelerinin bir kısmı genel kurumadde, şekersiz kurumadde ve kül miktarları yönünden Gıda Maddeleri Tüzüğü’nün öngördüğü sınırların altında kalmıştır. Bu yönden tüzükte gereken düzeltmeler yapılmalıdır. Öteden beri kullanılan klasik yöntemlerle sirkelere yapılan hilelerin saptanması olanaksızdır. Sirkelere yapılabilecek hilelerin saptanması amacıyla, sirke bileşiminde bulunan maddelerin birbirlerine olan 7 oranının durumları ve tağşiş derecesine bağlı olarak değişmeleri araştırılmıştır. Uçucu asit/kurumadde, uçucu asit/şekersiz kurumadde, uçucu asit/uçmayan asit ve uçucu asit/kül olmak üzere 4 oranının, işletmelerde üretilen her parti sirke için önceden belirlenmek koşuluyla hile kontrolünde etkili bir şekilde kullanılabileceği saptanmıştır.   

Kuru Üzüm ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma

Year 1981, Volume: 6 Issue: 6, - , 01.12.1981

Abstract

Daha önceki çalışmalarımızın devamı niteliğinde olan bu çalışmada 45 adet doğal sirke örneği gerçek durumlarıyla ve teknik asetik asit, kurumadde arttırıcı ve renk verici maddelerle değişik oranlarda tağşiş edildikten sonra analiz edilmiş ve hileli sirkelerin saptanmasında kullanılabilecek kontrol yöntemleri ortaya konmaya çalışılmıştır. Doğal kuru üzüm ve şarap sirkelerinin bir kısmı genel kurumadde, şekersiz kurumadde ve kül miktarları yönünden Gıda Maddeleri Tüzüğü’nün öngördüğü sınırların altında kalmıştır. Bu yönden tüzükte gereken düzeltmeler yapılmalıdır. Öteden beri kullanılan klasik yöntemlerle sirkelere yapılan hilelerin saptanması olanaksızdır. Sirkelere yapılabilecek hilelerin saptanması amacıyla, sirke bileşiminde bulunan maddelerin birbirlerine olan 7 oranının durumları ve tağşiş derecesine bağlı olarak değişmeleri araştırılmıştır. Uçucu asit/kurumadde, uçucu asit/şekersiz kurumadde, uçucu asit/uçmayan asit ve uçucu asit/kül olmak üzere 4 oranının, işletmelerde üretilen her parti sirke için önceden belirlenmek koşuluyla hile kontrolünde etkili bir şekilde kullanılabileceği saptanmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İsmet Şahin This is me

Oğuz Kılıç This is me

Publication Date December 1, 1981
Published in Issue Year 1981 Volume: 6 Issue: 6

Cite

APA Şahin, İ. ., & Kılıç, O. . (1981). Kuru Üzüm ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma. Gıda, 6(6).
AMA Şahin İ, Kılıç O. Kuru Üzüm ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. December 1981;6(6).
Chicago Şahin, İsmet, and Oğuz Kılıç. “Kuru Üzüm Ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri Ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 6, no. 6 (December 1981).
EndNote Şahin İ, Kılıç O (December 1, 1981) Kuru Üzüm ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma. Gıda 6 6
IEEE İ. . Şahin and O. . Kılıç, “Kuru Üzüm ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma”, The Journal of Food, vol. 6, no. 6, 1981.
ISNAD Şahin, İsmet - Kılıç, Oğuz. “Kuru Üzüm Ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri Ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 6/6 (December 1981).
JAMA Şahin İ, Kılıç O. Kuru Üzüm ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1981;6.
MLA Şahin, İsmet and Oğuz Kılıç. “Kuru Üzüm Ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri Ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma”. Gıda, vol. 6, no. 6, 1981.
Vancouver Şahin İ, Kılıç O. Kuru Üzüm ve Şarap Sirkelerinin Bileşimleri ve Kontrol Yöntemleri Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1981;6(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/