BibTex RIS Cite

The Amount of Thiocyanate (SCN) in Milks Produced in Samsun (in Turkish)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

Araştırmada; Samsun ili çevresinden temin edilen 150 adet süt numunesinde tiyosiyanat (SCN-) miktarları tesbit edilmiştir. Numuneler; karayolu ve fabrikalardan uzak bir bölgeden (1. bölge), karayolu kenarından (2. bölge) ve fabrikaların yoğun bulunduğu bölgeden (3. bölge) olmak üzere 3 ayrı bölgeden alınmışlardır. Sütlerin tiyosiyanat miktarları ortalama 9.51 ppm’dir. 1. Bölgede üretilen sütlerin ortalama tiyosiyanat miktarı, diğer bölgelerde üretilen sütlerin tiyosiyanat miktarından daha yüksek bulunmuştur. İneklerin yaşları ve laktasyon dönemlerinin tiyosiyanat miktarlarını çok düşük düzeyde etkilediği tesbit edilmiştir.  

Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

Araştırmada; Samsun ili çevresinden temin edilen 150 adet süt numunesinde tiyosiyanat (SCN-) miktarları tesbit edilmiştir. Numuneler; karayolu ve fabrikalardan uzak bir bölgeden (1. bölge), karayolu kenarından (2. bölge) ve fabrikaların yoğun bulunduğu bölgeden (3. bölge) olmak üzere 3 ayrı bölgeden alınmışlardır. Sütlerin tiyosiyanat miktarları ortalama 9.51 ppm’dir. 1. Bölgede üretilen sütlerin ortalama tiyosiyanat miktarı, diğer bölgelerde üretilen sütlerin tiyosiyanat miktarından daha yüksek bulunmuştur. İneklerin yaşları ve laktasyon dönemlerinin tiyosiyanat miktarlarını çok düşük düzeyde etkilediği tesbit edilmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gülderen Oysun This is me

Publication Date February 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 1

Cite

APA Oysun, G. . (1989). Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. Gıda, 14(1).
AMA Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. The Journal of Food. February 1989;14(1).
Chicago Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları”. Gıda 14, no. 1 (February 1989).
EndNote Oysun G (February 1, 1989) Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. Gıda 14 1
IEEE G. . Oysun, “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları”, The Journal of Food, vol. 14, no. 1, 1989.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları”. Gıda 14/1 (February 1989).
JAMA Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları”. Gıda, vol. 14, no. 1, 1989.
Vancouver Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. The Journal of Food. 1989;14(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/