A Response Surface Methodology (RSM) was used to study the effects of oven parameters (temperature, time and air velocity) on cake volume, crust color and bake loss. High-ratio cakes were baked using a common formula. The information obtained from the RSM design gave a reliable picture of how response variables vary with variations in tested parameters. This method can be used to find "the best combinations” for particular products.
Denemede şeker miktarı un oranından fazla olan bir kek çeşidi kullanılarak fırın sıcaklığı, pişme süresi ve hava hızı gibi fırın parametrelerinin kek hacmi, kabuk rengi ve pişirme kaybı gibi kek özelliklerine etkisi ‘Response Surface’ istatistiksel metodu kullanılarak incelendi. RSM metodundan elde edilen bilgiler test edilen fırın parametrelerinin kek özelliklerine nasıl etkileyeceğini gösterdi. Ürün geliştirmede en iyi kombinasyonun bulunmasında bu metot başarı ile kullanılabilir.
Doğan, İ. S. ., & Walker, C. E. . (1999). Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. Gıda, 24(1).
AMA
Doğan İS, Walker CE. Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. The Journal of Food. February 1999;24(1).
Chicago
Doğan, İsmail Sait, and Chuck E. Walker. “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”. Gıda 24, no. 1 (February 1999).
EndNote
Doğan İS, Walker CE (February 1, 1999) Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. Gıda 24 1
IEEE
İ. S. . Doğan and C. E. . Walker, “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 24, no. 1, 1999.
ISNAD
Doğan, İsmail Sait - Walker, Chuck E. “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”. Gıda 24/1 (February 1999).
JAMA
Doğan İS, Walker CE. Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. The Journal of Food. 1999;24.
MLA
Doğan, İsmail Sait and Chuck E. Walker. “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”. Gıda, vol. 24, no. 1, 1999.
Vancouver
Doğan İS, Walker CE. Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. The Journal of Food. 1999;24(1).