BibTex RIS Cite

Application of Response Surface Methodology in Optimization of Oven Parameters in Cake Production(Turkish with English Abstract)

Year 1999, Volume: 24 Issue: 1, - , 01.02.1999

Abstract

A Response Surface Methodology (RSM) was used to study the effects of oven parameters (temperature, time and air velocity) on cake volume, crust color and bake loss. High-ratio cakes were baked using a common formula. The information obtained from the RSM design gave a reliable picture of how response variables vary with variations in tested parameters. This method can be used to find "the best combinations” for particular products.

Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı

Year 1999, Volume: 24 Issue: 1, - , 01.02.1999

Abstract

Denemede şeker miktarı un oranından fazla olan bir kek çeşidi kullanılarak fırın sıcaklığı, pişme süresi ve hava hızı gibi fırın parametrelerinin kek hacmi, kabuk rengi ve pişirme kaybı gibi kek özelliklerine etkisi ‘Response Surface’ istatistiksel metodu kullanılarak incelendi. RSM metodundan elde edilen bilgiler test edilen fırın parametrelerinin kek özelliklerine nasıl etkileyeceğini gösterdi. Ürün geliştirmede en iyi kombinasyonun bulunmasında bu metot başarı ile kullanılabilir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İsmail Sait Doğan This is me

Chuck E. Walker This is me

Publication Date February 1, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 24 Issue: 1

Cite

APA Doğan, İ. S. ., & Walker, C. E. . (1999). Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. Gıda, 24(1).
AMA Doğan İS, Walker CE. Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. The Journal of Food. February 1999;24(1).
Chicago Doğan, İsmail Sait, and Chuck E. Walker. “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”. Gıda 24, no. 1 (February 1999).
EndNote Doğan İS, Walker CE (February 1, 1999) Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. Gıda 24 1
IEEE İ. S. . Doğan and C. E. . Walker, “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 24, no. 1, 1999.
ISNAD Doğan, İsmail Sait - Walker, Chuck E. “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”. Gıda 24/1 (February 1999).
JAMA Doğan İS, Walker CE. Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. The Journal of Food. 1999;24.
MLA Doğan, İsmail Sait and Chuck E. Walker. “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”. Gıda, vol. 24, no. 1, 1999.
Vancouver Doğan İS, Walker CE. Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. The Journal of Food. 1999;24(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/