BibTex RIS Cite

Rehydration of Dried Apricots for Jam Production (Turkish with English Abstract)

Year 1999, Volume: 24 Issue: 2, - , 01.04.1999

Abstract

In this study, rehydration of dried apricots with respect to jam production was investigated. Rehydration was carried out in sugar syrup of different concentrations (0o, 20o, 30o and 40o Brix) for different time intervals. Rehydration rate, rehydration level and soluble solids migration were determined. For jam production from dried apricots, apricots should first be rehydrated at 20 oC in water or in sugar syrup (max. 20o Brix) for maximum rehydration level. The “fruit content” of apricot jam in TSE standard should be revaluated after taking into consideration of the results of this study.  

Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu

Year 1999, Volume: 24 Issue: 2, - , 01.04.1999

Abstract

Bu çalışmada reçel üretimiyle bağlantılı olarak kuru kayısıların rehidrasyonu incelenmiştir. Rehidrasyon, farklı konsantrasyondaki şeker şurubunda (0o, 20o, 30o ve 40o Briks) farklı sürelerle yürütülmüştür. Rehidrasyon hızı, rehidrasyon düzeyi ve çözünür kuru madde hareketi saptanmıştır. Kuru kayısılardan reçel üretimi için, kayısıların önce 20 oC’de suda veya şeker şurubunda (en çok 20o Briks) maksimum rehidrasyon düzeyine kadar rehidre edilmesi gerekmektedir. TSE Standardında yer alan, kayısı reçelinde meyve oranı, bu çalışmanın sonuçları dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Şule Üstün This is me

İlkay Tosun This is me

Bekir Cemeroğlu This is me

Publication Date April 1, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 24 Issue: 2

Cite

APA Üstün, Ş. ., Tosun, İ. ., & Cemeroğlu, B. . (1999). Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu. Gıda, 24(2).
AMA Üstün Ş, Tosun İ, Cemeroğlu B. Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu. The Journal of Food. April 1999;24(2).
Chicago Üstün, Şule, İlkay Tosun, and Bekir Cemeroğlu. “Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu”. Gıda 24, no. 2 (April 1999).
EndNote Üstün Ş, Tosun İ, Cemeroğlu B (April 1, 1999) Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu. Gıda 24 2
IEEE Ş. . Üstün, İ. . Tosun, and B. . Cemeroğlu, “Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu”, The Journal of Food, vol. 24, no. 2, 1999.
ISNAD Üstün, Şule et al. “Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu”. Gıda 24/2 (April 1999).
JAMA Üstün Ş, Tosun İ, Cemeroğlu B. Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu. The Journal of Food. 1999;24.
MLA Üstün, Şule et al. “Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu”. Gıda, vol. 24, no. 2, 1999.
Vancouver Üstün Ş, Tosun İ, Cemeroğlu B. Reçel Üretimi Amacıyla Kurutulmuş Kayısıların Rehidrasyonu. The Journal of Food. 1999;24(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/