BibTex RIS Cite

A Research on Quality Criteria of Jams Produced from Fresh or Frozen-Stored Strawberries (Turkish with English Abstract)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 2, - , 01.04.1989

Abstract

In this study, quality differences of the jams produced from fresh and frozen strawberries were investigated. For this purpose Tiago, Osmanlı and mixed strawberries were frozen directly and in the syrup. Then they were stored for 5 months until processing. The results of this work has pointed, out that the fresh strawberries kept their natural texture during processing, but the texture of frozen strawberries were not suitable for processing.   

Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma

Year 1989, Volume: 14 Issue: 2, - , 01.04.1989

Abstract

Çalışmada, reçel yapımında taze ve dondurulmuş çilek kullanımının ürüne etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla Tiago, Osmanlı ve karışık çeşitteki çilekler kullanılarak, bunların bir kısmı doğrudan, diğer bir kısmı ise tane halinde ve şeker şurubunda dondurularak 5 ay depolandıktan sonra reçele işlenmiştir. Sonuçta, taze çilek kullanımında meyvelerin başlangıçtaki yapılarını daha iyi korudukları halde, donmuş çilek kullanımında yapıda dağılmaların oluştuğu, bununda Tiago çeşidinde en az, Osmanlı çeşidinde en fazla olduğu saptanmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nuray Gülpek This is me

Fikri Başoğlu This is me

Publication Date April 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 2

Cite

APA Gülpek, N. ., & Başoğlu, F. . (1989). Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 14(2).
AMA Gülpek N, Başoğlu F. Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. April 1989;14(2).
Chicago Gülpek, Nuray, and Fikri Başoğlu. “Taze Ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14, no. 2 (April 1989).
EndNote Gülpek N, Başoğlu F (April 1, 1989) Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 14 2
IEEE N. . Gülpek and F. . Başoğlu, “Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 14, no. 2, 1989.
ISNAD Gülpek, Nuray - Başoğlu, Fikri. “Taze Ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14/2 (April 1989).
JAMA Gülpek N, Başoğlu F. Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Gülpek, Nuray and Fikri Başoğlu. “Taze Ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 14, no. 2, 1989.
Vancouver Gülpek N, Başoğlu F. Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1989;14(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/