BibTex RIS Cite

Determination of Sorbic Acid in Wine Using High Performance Liquid Chromatography (Turkish with English Abstract)

Year 1999, Volume: 24 Issue: 3, - , 01.06.1999

Abstract

An isocratic high performance liquid chromatograhpic method has been used to determine sorbic acid in wine. The HPLC system consist of a reversed phase column (250x4.6 mm i.d), a solvent system of methanol –0.005 M NH4CH3COO (30:70, v/v) with a flow rate 1.5 mL/min and 254 nm detection including sample preparation, a complete determination can be accomplished in 15 min. Linear working range of the method is 0.5-5.0 ppm and the coefficient of the variation is % 1.1.

Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini

Year 1999, Volume: 24 Issue: 3, - , 01.06.1999

Abstract

İzokratik yüksek performans sıvı kromatografi yöntemi, şarapta sorbik asit tayininde kullanılmıştır. HPLC sistemi oktadesil silika dolgulu ters faz kolon (250x4.6 mm id) bulundurmaktadır, mobil faz metanol- 0.005 M NH4CH3COO (30:70 v/v); akış hızı 1.5 mL’dir ve dedeksiyon 254 nm gerçekleştirilmiştir. Numune hazırlama dahil tam bir tayin 15 dakikada tamamlanmaktadır. 0.5-5.0 ppm doğrusal çalışma aralığı kullanılmıştır, yöntemin varyasyon katsayısı % 1.1’dir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yüksel Denli This is me

Güleren Özkan This is me

Publication Date June 1, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 24 Issue: 3

Cite

APA Denli, Y. ., & Özkan, G. . (1999). Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. Gıda, 24(3).
AMA Denli Y, Özkan G. Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. The Journal of Food. June 1999;24(3).
Chicago Denli, Yüksel, and Güleren Özkan. “Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi Ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini”. Gıda 24, no. 3 (June 1999).
EndNote Denli Y, Özkan G (June 1, 1999) Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. Gıda 24 3
IEEE Y. . Denli and G. . Özkan, “Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini”, The Journal of Food, vol. 24, no. 3, 1999.
ISNAD Denli, Yüksel - Özkan, Güleren. “Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi Ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini”. Gıda 24/3 (June 1999).
JAMA Denli Y, Özkan G. Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. The Journal of Food. 1999;24.
MLA Denli, Yüksel and Güleren Özkan. “Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi Ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini”. Gıda, vol. 24, no. 3, 1999.
Vancouver Denli Y, Özkan G. Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. The Journal of Food. 1999;24(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/