BibTex RIS Cite

A Research on Microflora of Kefir (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

  Çalışmada, çeşitli yörelerden sağlanmış 7 kefir örneğinin mikroflorası araştırılmış ve elde edilen bulgulara göre, kefir mikroflorasında süt asidi bakterileri (Streptokok ve Laktobasiller) ile mayaların çoğunlukta olduğu belirlenmiştir. Bu bakteri türlerinden her birinin kefir oluşumunda ayrı bir yeri bulunmaktadır. Süt asidi bakterileri sütü pıhtılaştırmakta ve bunlardan bazıları da ayrıca uçucu asitler oluşturarak, kefirin tat ve kokusunun meydana gelmesine katkıda bulunmaktadırlar. Mayalar ise süt şekerini parçalayarak alkol ve karbondioksit oluşturmaktadırlar. Kefir örneklerinde, normal florada bulunmaması gereken diğer bazı mikroorganizmaların da bulunduğu ve bunlar içerisinde özellikle koliform grubu bakteriler ile enterokokların başta geldiği gözlenmiştir.   

Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

  Çalışmada, çeşitli yörelerden sağlanmış 7 kefir örneğinin mikroflorası araştırılmış ve elde edilen bulgulara göre, kefir mikroflorasında süt asidi bakterileri (Streptokok ve Laktobasiller) ile mayaların çoğunlukta olduğu belirlenmiştir. Bu bakteri türlerinden her birinin kefir oluşumunda ayrı bir yeri bulunmaktadır. Süt asidi bakterileri sütü pıhtılaştırmakta ve bunlardan bazıları da ayrıca uçucu asitler oluşturarak, kefirin tat ve kokusunun meydana gelmesine katkıda bulunmaktadırlar. Mayalar ise süt şekerini parçalayarak alkol ve karbondioksit oluşturmaktadırlar. Kefir örneklerinde, normal florada bulunmaması gereken diğer bazı mikroorganizmaların da bulunduğu ve bunlar içerisinde özellikle koliform grubu bakteriler ile enterokokların başta geldiği gözlenmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Erol Ergüllü This is me

Mustafa Üçüncü This is me

Publication Date February 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Ergüllü, E. ., & Üçüncü, M. . (1983). Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. Gıda, 8(1).
AMA Ergüllü E, Üçüncü M. Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. February 1983;8(1).
Chicago Ergüllü, Erol, and Mustafa Üçüncü. “Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma”. Gıda 8, no. 1 (February 1983).
EndNote Ergüllü E, Üçüncü M (February 1, 1983) Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. Gıda 8 1
IEEE E. . Ergüllü and M. . Üçüncü, “Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma”, The Journal of Food, vol. 8, no. 1, 1983.
ISNAD Ergüllü, Erol - Üçüncü, Mustafa. “Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma”. Gıda 8/1 (February 1983).
JAMA Ergüllü E, Üçüncü M. Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Ergüllü, Erol and Mustafa Üçüncü. “Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma”. Gıda, vol. 8, no. 1, 1983.
Vancouver Ergüllü E, Üçüncü M. Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1983;8(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/