BibTex RIS Cite

Water Activity and Its Importance in Food Processing (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

Gıdaların bozulmalarını önlemek için değişik saklama yöntemleri kullanılmaktadır. Gıdaların bozulmalarında içerdikleri su niceliğinden çok su aktivitesinin önemli rolü bulunmaktadır. Bu yazıda su aktivitesi ve gıdanın nem içeriği ile arasındaki ilişkiyi belirleyen sorpsiyon izotermi açıklanmaktadır. Su aktivitesi ve sorpsiyon izotermi ölçme yöntemleri özetlendikten sonra su aktivitesi ve gıdalardaki değişmeler üzerinde durulmaktadır. Ayrıca su aktivitesinin gıda işlemedeki önemi örneklerle açıklanmaktadır.

Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

Gıdaların bozulmalarını önlemek için değişik saklama yöntemleri kullanılmaktadır. Gıdaların bozulmalarında içerdikleri su niceliğinden çok su aktivitesinin önemli rolü bulunmaktadır. Bu yazıda su aktivitesi ve gıdanın nem içeriği ile arasındaki ilişkiyi belirleyen sorpsiyon izotermi açıklanmaktadır. Su aktivitesi ve sorpsiyon izotermi ölçme yöntemleri özetlendikten sonra su aktivitesi ve gıdalardaki değişmeler üzerinde durulmaktadır. Ayrıca su aktivitesinin gıda işlemedeki önemi örneklerle açıklanmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mehmet Pala This is me

Y. Birol Saygı This is me

Publication Date February 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Pala, M. ., & Saygı, Y. B. . (1983). Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. Gıda, 8(1).
AMA Pala M, Saygı YB. Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. The Journal of Food. February 1983;8(1).
Chicago Pala, Mehmet, and Y. Birol Saygı. “Su Aktivitesi Ve Gıda İşletmedeki Önemi”. Gıda 8, no. 1 (February 1983).
EndNote Pala M, Saygı YB (February 1, 1983) Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. Gıda 8 1
IEEE M. . Pala and Y. B. . Saygı, “Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi”, The Journal of Food, vol. 8, no. 1, 1983.
ISNAD Pala, Mehmet - Saygı, Y. Birol. “Su Aktivitesi Ve Gıda İşletmedeki Önemi”. Gıda 8/1 (February 1983).
JAMA Pala M, Saygı YB. Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Pala, Mehmet and Y. Birol Saygı. “Su Aktivitesi Ve Gıda İşletmedeki Önemi”. Gıda, vol. 8, no. 1, 1983.
Vancouver Pala M, Saygı YB. Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. The Journal of Food. 1983;8(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/