BibTex RIS Cite

Analysis of Pesticide Residues – III (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

Pestisid kalıntılarının teşhisinin ve tayin edilmiş olan kalıntı miktarının farklı bir yöntemle doğrulanması gerekir. Son-tayin yöntem ince tabaka kromatografisi ise doğrulama işlemi değişik developman çözücüleri ve belirtme ajanları kullanılarak yapılır. Daha çok, pestisid kalıntısı uygun bir çözücü ile ince tabaka plakasından kaldırılır ve doğrudan gaz kromatografisine verilerek doğrulama sağlanmış olur.

Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

Pestisid kalıntılarının teşhisinin ve tayin edilmiş olan kalıntı miktarının farklı bir yöntemle doğrulanması gerekir. Son-tayin yöntem ince tabaka kromatografisi ise doğrulama işlemi değişik developman çözücüleri ve belirtme ajanları kullanılarak yapılır. Daha çok, pestisid kalıntısı uygun bir çözücü ile ince tabaka plakasından kaldırılır ve doğrudan gaz kromatografisine verilerek doğrulama sağlanmış olur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yaşar Hışıl This is me

Publication Date February 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Hışıl, Y. . (1983). Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. Gıda, 8(1).
AMA Hışıl Y. Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. The Journal of Food. February 1983;8(1).
Chicago Hışıl, Yaşar. “Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III”. Gıda 8, no. 1 (February 1983).
EndNote Hışıl Y (February 1, 1983) Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. Gıda 8 1
IEEE Y. . Hışıl, “Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III”, The Journal of Food, vol. 8, no. 1, 1983.
ISNAD Hışıl, Yaşar. “Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III”. Gıda 8/1 (February 1983).
JAMA Hışıl Y. Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Hışıl, Yaşar. “Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III”. Gıda, vol. 8, no. 1, 1983.
Vancouver Hışıl Y. Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. The Journal of Food. 1983;8(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/