BibTex RIS Cite

Quality of Cheeses Sold in Ankara Market (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

Beslenmede önemli bir protein kaynağı olan peynirin, kalitesini belirlemek, özellikle Ankara halkının tükettiği beyaz peynirler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yapılan bu araştırmada çeşitli bölgelerden, belirli zaman aralıkları ile alınan 72 örnekte yapılan analiz sonuçlarının özellikle GMT ve beyaz peynir standardına uygunluğu üzerinde durulmuş, sonuçta analize alınan örneklerden 71’nin TS 591 ve GMT’de belirtilen kriterlere uymadığı saptanmıştır. Bu durum, çoğunlukla çiğ süt kalitesinden kaynaklandığını, ülkemizde üretilen sütün kalitece düşük olmasının ürün kalitesine de yansıdığını, peynir yapımının ilkel koşullarda (Mandra düzeyinde) olmasından kaynaklandığını kanıtlamaktadır.   

Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

Beslenmede önemli bir protein kaynağı olan peynirin, kalitesini belirlemek, özellikle Ankara halkının tükettiği beyaz peynirler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yapılan bu araştırmada çeşitli bölgelerden, belirli zaman aralıkları ile alınan 72 örnekte yapılan analiz sonuçlarının özellikle GMT ve beyaz peynir standardına uygunluğu üzerinde durulmuş, sonuçta analize alınan örneklerden 71’nin TS 591 ve GMT’de belirtilen kriterlere uymadığı saptanmıştır. Bu durum, çoğunlukla çiğ süt kalitesinden kaynaklandığını, ülkemizde üretilen sütün kalitece düşük olmasının ürün kalitesine de yansıdığını, peynir yapımının ilkel koşullarda (Mandra düzeyinde) olmasından kaynaklandığını kanıtlamaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nesrin Kaptan This is me

Nurgül Büyükkılıç This is me

Publication Date April 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 2

Cite

APA Kaptan, N. ., & Büyükkılıç, N. . (1983). Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi. Gıda, 8(2).
AMA Kaptan N, Büyükkılıç N. Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi. The Journal of Food. April 1983;8(2).
Chicago Kaptan, Nesrin, and Nurgül Büyükkılıç. “Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi”. Gıda 8, no. 2 (April 1983).
EndNote Kaptan N, Büyükkılıç N (April 1, 1983) Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi. Gıda 8 2
IEEE N. . Kaptan and N. . Büyükkılıç, “Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi”, The Journal of Food, vol. 8, no. 2, 1983.
ISNAD Kaptan, Nesrin - Büyükkılıç, Nurgül. “Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi”. Gıda 8/2 (April 1983).
JAMA Kaptan N, Büyükkılıç N. Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Kaptan, Nesrin and Nurgül Büyükkılıç. “Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi”. Gıda, vol. 8, no. 2, 1983.
Vancouver Kaptan N, Büyükkılıç N. Ankara’da Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerin Kalitesi. The Journal of Food. 1983;8(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/