CMC, sağlık açısından kuşkusuzluğu kanıtlanmış olan bir hidrokolloiddir. Çoğu gıdanın hazırlanmasında kıvamı düzeltmek amacı ile kullanılmaktadır. %0.2 oranında CMC katkısı, tanık örneğe göre kayısı nektarında %31, şeftali nektarında ise %33 oranında viskozite artışı sağlamaktadır. Buna karşılık tanık örneğe göre ayrılan serum hacmi, aynı katkı düzeyinde kayısı nektarı için %55, şeftali nektarı için %59 daha azdır.
CMC, sağlık açısından kuşkusuzluğu kanıtlanmış olan bir hidrokolloiddir. Çoğu gıdanın hazırlanmasında kıvamı düzeltmek amacı ile kullanılmaktadır. %0.2 oranında CMC katkısı, tanık örneğe göre kayısı nektarında %31, şeftali nektarında ise %33 oranında viskozite artışı sağlamaktadır. Buna karşılık tanık örneğe göre ayrılan serum hacmi, aynı katkı düzeyinde kayısı nektarı için %55, şeftali nektarı için %59 daha azdır.
Ekşi, A. ., Başer, D. ., & Eligür, D. . (1983). Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi. Gıda, 8(3).
AMA
Ekşi A, Başer D, Eligür D. Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi. The Journal of Food. June 1983;8(3).
Chicago
Ekşi, Aziz, Dilek Başer, and Deniz Eligür. “Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi”. Gıda 8, no. 3 (June 1983).
EndNote
Ekşi A, Başer D, Eligür D (June 1, 1983) Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi. Gıda 8 3
IEEE
A. . Ekşi, D. . Başer, and D. . Eligür, “Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi”, The Journal of Food, vol. 8, no. 3, 1983.
ISNAD
Ekşi, Aziz et al. “Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi”. Gıda 8/3 (June 1983).
JAMA
Ekşi A, Başer D, Eligür D. Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi. The Journal of Food. 1983;8.
MLA
Ekşi, Aziz et al. “Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi”. Gıda, vol. 8, no. 3, 1983.
Vancouver
Ekşi A, Başer D, Eligür D. Meyve Nektarında Bulanıklığın Korunması Üzerine Karboksimetilselüloz (CMC) Katkısının Etkisi. The Journal of Food. 1983;8(3).