BibTex RIS Cite

The Processing Possibilities of the Rose hips (Rosa sp) (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

Kuşburnu, bir çok Avrupa ülkesinde gıda ve ilaç sanayiinde değerli bir hammadde olarak kullanılmasına karşılık, ülkemizde yöresel üretim şekilleri dışında, teknolojik düzeyde bir üretim sözkonusu değildir. Araştırmada, kuşburnu meyvelerinden pulp, marmelat, nektar üretimi ile, değişik oranlarda kuşburnu pulpu ilavesiyle, kayısı ve şeftali nektarları hazırlanması üzerinde durulmuştur. Üretim yöntemlerinin yanısıra ürünlerin bazı fiziksel ve kimyasal nitelikleri de saptanmıştır. Ürünlerin askorbik asit değerleri ortalama olarak, pulpta 350 mg/100 g, marmelatta 165 mg/100 g, kuşburnu nektarında 110, kayısı nektarında 22 ve şeftali nektarında 26 mg/100 ml bulunmuştur. Gerek elde edilen bulgular ve gerekse kaynak verileri doğal askorbik asit kaynaklarından yeterince yararlanılmasının önemini vurgulamaktadır.   

Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

Kuşburnu, bir çok Avrupa ülkesinde gıda ve ilaç sanayiinde değerli bir hammadde olarak kullanılmasına karşılık, ülkemizde yöresel üretim şekilleri dışında, teknolojik düzeyde bir üretim sözkonusu değildir. Araştırmada, kuşburnu meyvelerinden pulp, marmelat, nektar üretimi ile, değişik oranlarda kuşburnu pulpu ilavesiyle, kayısı ve şeftali nektarları hazırlanması üzerinde durulmuştur. Üretim yöntemlerinin yanısıra ürünlerin bazı fiziksel ve kimyasal nitelikleri de saptanmıştır. Ürünlerin askorbik asit değerleri ortalama olarak, pulpta 350 mg/100 g, marmelatta 165 mg/100 g, kuşburnu nektarında 110, kayısı nektarında 22 ve şeftali nektarında 26 mg/100 ml bulunmuştur. Gerek elde edilen bulgular ve gerekse kaynak verileri doğal askorbik asit kaynaklarından yeterince yararlanılmasının önemini vurgulamaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Reşat Yamankaradeniz This is me

Publication Date August 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 4

Cite

APA Yamankaradeniz, R. . (1983). Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. Gıda, 8(4).
AMA Yamankaradeniz R. Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. The Journal of Food. August 1983;8(4).
Chicago Yamankaradeniz, Reşat. “Kuşburnu (Rosa Sp) Değerlendirme Olanakları”. Gıda 8, no. 4 (August 1983).
EndNote Yamankaradeniz R (August 1, 1983) Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. Gıda 8 4
IEEE R. . Yamankaradeniz, “Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları”, The Journal of Food, vol. 8, no. 4, 1983.
ISNAD Yamankaradeniz, Reşat. “Kuşburnu (Rosa Sp) Değerlendirme Olanakları”. Gıda 8/4 (August 1983).
JAMA Yamankaradeniz R. Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Yamankaradeniz, Reşat. “Kuşburnu (Rosa Sp) Değerlendirme Olanakları”. Gıda, vol. 8, no. 4, 1983.
Vancouver Yamankaradeniz R. Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. The Journal of Food. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/