BibTex RIS Cite

The Effects of Alar on Some Chemical Properties of Kütahya Sour Cherry Variety (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

  Bu araştırma 1982 yılında Fakültemiz seraları arasında kurulmuş vişne bahçesinde yürütülmüştür. Araştırma çiçeklenmeden yaklaşık bir hafta sonra değişik düzeylerde uygulama (1000x1, 1000x2, 1000x3, 1000x4, 2000x1, 2000x2, 4000x1 ppm) ile Alar’ın (Succinic Acid 2,2-dimethylhydrazide) olgun meyvelerin toplam asitlik, pH, suda çözünür kurumadde, toplam kurumadde, toplam şeker, invert şeker, sakkaroz ve kül oranlarına etkilerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Alar’ın belirtilen kimyasal bileşimlerine önemli sayılabilecek etkileri bulunmamasına karşın, bazen uygulanan değişik konsantrasyonların ve tekrarlamaların farkı etki yapabilecekleri anlaşılmıştır.   

Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

  Bu araştırma 1982 yılında Fakültemiz seraları arasında kurulmuş vişne bahçesinde yürütülmüştür. Araştırma çiçeklenmeden yaklaşık bir hafta sonra değişik düzeylerde uygulama (1000x1, 1000x2, 1000x3, 1000x4, 2000x1, 2000x2, 4000x1 ppm) ile Alar’ın (Succinic Acid 2,2-dimethylhydrazide) olgun meyvelerin toplam asitlik, pH, suda çözünür kurumadde, toplam kurumadde, toplam şeker, invert şeker, sakkaroz ve kül oranlarına etkilerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Alar’ın belirtilen kimyasal bileşimlerine önemli sayılabilecek etkileri bulunmamasına karşın, bazen uygulanan değişik konsantrasyonların ve tekrarlamaların farkı etki yapabilecekleri anlaşılmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Muharrem Güleryüz This is me

Reşat Yamankaradeniz This is me

Publication Date August 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 4

Cite

APA Güleryüz, M. ., & Yamankaradeniz, R. . (1983). Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. Gıda, 8(4).
AMA Güleryüz M, Yamankaradeniz R. Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. The Journal of Food. August 1983;8(4).
Chicago Güleryüz, Muharrem, and Reşat Yamankaradeniz. “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”. Gıda 8, no. 4 (August 1983).
EndNote Güleryüz M, Yamankaradeniz R (August 1, 1983) Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. Gıda 8 4
IEEE M. . Güleryüz and R. . Yamankaradeniz, “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 8, no. 4, 1983.
ISNAD Güleryüz, Muharrem - Yamankaradeniz, Reşat. “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”. Gıda 8/4 (August 1983).
JAMA Güleryüz M, Yamankaradeniz R. Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Güleryüz, Muharrem and Reşat Yamankaradeniz. “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”. Gıda, vol. 8, no. 4, 1983.
Vancouver Güleryüz M, Yamankaradeniz R. Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. The Journal of Food. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/