BibTex RIS Cite

Meat Emulsions and Studies With These Emulsions in Model Sytems (in Turkish)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 1, - , 01.02.1990

Abstract

Gıda Bilimi ve Teknolojisi; diğer bilim dalları arasında en yenilerinden biridir. Gıda bilimi içerisinde de muhtemelen en yeni sahalardan biri de et emülsiyonları sahasıdır. Her ne kadar sosis ve salam üretimindeki kayıtlar M.Ö. 500 yıllarına kadar uzanıyorsa da, et emülsiyonları alanındaki araştırma ve yayınların hemen hemen tamamı 1960’lı yıllardan sonradır (Saffle, 1968). Emülsiyonlar üzerinde çalışmalara geç başlanmış olmasına rağmen et emülsiyonları son yıllarda üzerinde en çok durulan ve araştırma yapılan konuların başında gelmektedir (Muschiolik ve ark., 1986; Scawiner ve ark, 1987).

Et Emülsiyonları ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması

Year 1990, Volume: 15 Issue: 1, - , 01.02.1990

Abstract

Gıda Bilimi ve Teknolojisi; diğer bilim dalları arasında en yenilerinden biridir. Gıda bilimi içerisinde de muhtemelen en yeni sahalardan biri de et emülsiyonları sahasıdır. Her ne kadar sosis ve salam üretimindeki kayıtlar M.Ö. 500 yıllarına kadar uzanıyorsa da, et emülsiyonları alanındaki araştırma ve yayınların hemen hemen tamamı 1960’lı yıllardan sonradır (Saffle, 1968). Emülsiyonlar üzerinde çalışmalara geç başlanmış olmasına rağmen et emülsiyonları son yıllarda üzerinde en çok durulan ve araştırma yapılan konuların başında gelmektedir (Muschiolik ve ark., 1986; Scawiner ve ark, 1987).

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hüsnü Yusuf Gökalp This is me

Publication Date February 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 1

Cite

APA Gökalp, H. Y. . (1990). Et Emülsiyonları ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması. Gıda, 15(1).
AMA Gökalp HY. Et Emülsiyonları ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması. The Journal of Food. February 1990;15(1).
Chicago Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Et Emülsiyonları Ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması”. Gıda 15, no. 1 (February 1990).
EndNote Gökalp HY (February 1, 1990) Et Emülsiyonları ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması. Gıda 15 1
IEEE H. Y. . Gökalp, “Et Emülsiyonları ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması”, The Journal of Food, vol. 15, no. 1, 1990.
ISNAD Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Et Emülsiyonları Ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması”. Gıda 15/1 (February 1990).
JAMA Gökalp HY. Et Emülsiyonları ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Et Emülsiyonları Ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması”. Gıda, vol. 15, no. 1, 1990.
Vancouver Gökalp HY. Et Emülsiyonları ve Bu Emülsiyonların Model Sistemlerde Çalışılması. The Journal of Food. 1990;15(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/