BibTex RIS Cite

Proteolytic Activity and Lactis Acid Production of single and Mixed Cultures of L. bulgaricus and S. thermophilus. 1. Effect of b-Disodium glycerophosphate on S. thermophilus (Turkish with English Abstract)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 1, - , 01.02.1990

Abstract

Proteolytic and lactic acid producing activities of single and mixed cultures of L. bulgaricus and S. thermophilus determined. S. thermophilus showed less metabolic activity than L. bulgaricus. Proteolytic activity of S. thermophilus was became higher by disodium glycerophosphate but lactose enzyme activity wasn’t effected.

Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi

Year 1990, Volume: 15 Issue: 1, - , 01.02.1990

Abstract

S. thermophilus ve L. bulgaricus’un laktik asit üretimleri ve proteolitik aktiviteleri skimmilk besiyerinde tek ve karışık kültürler halinde saptanmıştır. S. thermophilus, L. bulgaricus’a kıyasla daha az miktarda metabolik ürünler oluşturmuşlardır. b-disodyum gliserofosfat tek ve karışık kültür halindeki S: thermophilus’un proteolitik aktivitesini yükseltmiş, ancak laktoz enzimi aktivitesini etkilememiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yavuz Beyatlı This is me

Publication Date February 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 1

Cite

APA Beyatlı, Y. . (1990). Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. Gıda, 15(1).
AMA Beyatlı Y. Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. The Journal of Food. February 1990;15(1).
Chicago Beyatlı, Yavuz. “Streptococcus Thermophilus Ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek Ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik Ve Laktik Asit Üretimleri. 1. B-Disodyum Gliserofosfat’ın S. Thermophilus Üzerindeki Etkisi”. Gıda 15, no. 1 (February 1990).
EndNote Beyatlı Y (February 1, 1990) Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. Gıda 15 1
IEEE Y. . Beyatlı, “Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi”, The Journal of Food, vol. 15, no. 1, 1990.
ISNAD Beyatlı, Yavuz. “Streptococcus Thermophilus Ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek Ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik Ve Laktik Asit Üretimleri. 1. B-Disodyum Gliserofosfat’ın S. Thermophilus Üzerindeki Etkisi”. Gıda 15/1 (February 1990).
JAMA Beyatlı Y. Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Beyatlı, Yavuz. “Streptococcus Thermophilus Ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek Ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik Ve Laktik Asit Üretimleri. 1. B-Disodyum Gliserofosfat’ın S. Thermophilus Üzerindeki Etkisi”. Gıda, vol. 15, no. 1, 1990.
Vancouver Beyatlı Y. Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. The Journal of Food. 1990;15(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/