BibTex RIS Cite

Use of Nitrate and Nitrite in Meat Products and Nitrite Poisoning (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 5, - , 01.10.1983

Abstract

Nitrat (NO3) doğal olarak; bitkilerde, suda ve toprakta sodyum nitrat (NaNO3) ve azda olsa potasyum nitrat (KNO3) halinde bulunur. NO3, özellikle hava kirliliği sorunu olan yörelerde 1-40 µg/m3 miktarında atmosferde de bulunabilir. Bitkilerdeki NO3 miktarı; bitkinin türüne, genetik yapısına, çevre faktörlerine ve uygulanan tarımsal işletmecilik şekline göre oldukça büyük değişim gösterir ve bazı bitkilere ulaşabilir. Zamanımızdaki çevre koşulları içerisinde nitrat (NO3) ve nitrit (NO2) iki basamaklı biyolojik oksidasyon (Nitrifikasyon) reaksiyonu ile amonyum iyonundan (NH+4) oluşabilmektedir.

Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi

Year 1983, Volume: 8 Issue: 5, - , 01.10.1983

Abstract

Nitrat (NO3) doğal olarak; bitkilerde, suda ve toprakta sodyum nitrat (NaNO3) ve azda olsa potasyum nitrat (KNO3) halinde bulunur. NO3, özellikle hava kirliliği sorunu olan yörelerde 1-40 µg/m3 miktarında atmosferde de bulunabilir. Bitkilerdeki NO3 miktarı; bitkinin türüne, genetik yapısına, çevre faktörlerine ve uygulanan tarımsal işletmecilik şekline göre oldukça büyük değişim gösterir ve bazı bitkilere ulaşabilir. Zamanımızdaki çevre koşulları içerisinde nitrat (NO3) ve nitrit (NO2) iki basamaklı biyolojik oksidasyon (Nitrifikasyon) reaksiyonu ile amonyum iyonundan (NH+4) oluşabilmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hüsnü Yusuf Gökalp This is me

Publication Date October 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 5

Cite

APA Gökalp, H. Y. . (1983). Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. Gıda, 8(5).
AMA Gökalp HY. Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. The Journal of Food. October 1983;8(5).
Chicago Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı Ve Nitrit Zehirlenmesi”. Gıda 8, no. 5 (October 1983).
EndNote Gökalp HY (October 1, 1983) Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. Gıda 8 5
IEEE H. Y. . Gökalp, “Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 8, no. 5, 1983.
ISNAD Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı Ve Nitrit Zehirlenmesi”. Gıda 8/5 (October 1983).
JAMA Gökalp HY. Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı Ve Nitrit Zehirlenmesi”. Gıda, vol. 8, no. 5, 1983.
Vancouver Gökalp HY. Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. The Journal of Food. 1983;8(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/