BibTex RIS Cite

Paling of Dwarf Cavendish with Ethrel (2-Chloroethylphosphonic acid) (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 5, - , 01.10.1983

Abstract

Araştırma ¾ tam dolu olgunlukta derilen Alanya muzlara (Dwarf cavandish) üzerinde yapılmıştır. Meyveler 13 gün 11.5 oC sıcaklık ve %85 bağıl nemli koşullarda muhafaza edilmiş daha sonra 20 oC sıcaklıktaki odalarda sarartılmışlardır. Sarartmada Ethrel’in (2-Chloroethyl phosphonic acid) 0, 1000, 2500 ve 5000 ppm yoğunluktaki dozları kullanılmıştır. Meyveler hazırlanan çözeltiler içerisine 2-3 dakika süre ile daldırılmıştır. Meyve örneklerinde belli aralıklarla, solunum ölçümleri, kabuk rengi analizleri, suda çözünür toplam kuru madde okumaları ve % meyve eti oranları saptanmıştır. Ethrel’in uygulanan tüm dozları klorofil parçalanmasını hızlandırırken suda eriyebilir kuru madde ve meyve eti oranını tanığa oranla daha fazla arttırdığı belirlenmiştir. 0, 1000 ve 2500 ppm ethrel uygulanan meyvelerde uygulamadan 3 gün sonra solunum maksimumuna ulaşırken, 5000 ppm ethrel uygulanan meyvelerin 5. günde maksimum solunum hızına ulaştıkları saptanmıştır. Araştırmadan elde edilen veriler, 1000 ppm’lik ethrel uygulamasının muz meyvelerinin sarartma ve olgunlaştırılmalarında daha uygun olabileceği izlenimi vermektedir.   

Alanya Muzlarının (Dwart cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl phosphonic acid) ile Sarartılması

Year 1983, Volume: 8 Issue: 5, - , 01.10.1983

Abstract

Araştırma ¾ tam dolu olgunlukta derilen Alanya muzlara (Dwarf cavandish) üzerinde yapılmıştır. Meyveler 13 gün 11.5 oC sıcaklık ve %85 bağıl nemli koşullarda muhafaza edilmiş daha sonra 20 oC sıcaklıktaki odalarda sarartılmışlardır. Sarartmada Ethrel’in (2-Chloroethyl phosphonic acid) 0, 1000, 2500 ve 5000 ppm yoğunluktaki dozları kullanılmıştır. Meyveler hazırlanan çözeltiler içerisine 2-3 dakika süre ile daldırılmıştır. Meyve örneklerinde belli aralıklarla, solunum ölçümleri, kabuk rengi analizleri, suda çözünür toplam kuru madde okumaları ve % meyve eti oranları saptanmıştır. Ethrel’in uygulanan tüm dozları klorofil parçalanmasını hızlandırırken suda eriyebilir kuru madde ve meyve eti oranını tanığa oranla daha fazla arttırdığı belirlenmiştir. 0, 1000 ve 2500 ppm ethrel uygulanan meyvelerde uygulamadan 3 gün sonra solunum maksimumuna ulaşırken, 5000 ppm ethrel uygulanan meyvelerin 5. günde maksimum solunum hızına ulaştıkları saptanmıştır. Araştırmadan elde edilen veriler, 1000 ppm’lik ethrel uygulamasının muz meyvelerinin sarartma ve olgunlaştırılmalarında daha uygun olabileceği izlenimi vermektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

M. Ayfer This is me

İ. Köksal This is me

L. Kaynak This is me

R. Türk This is me

Publication Date October 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 5

Cite

APA Ayfer, M. ., Köksal, İ. ., Kaynak, L. ., Türk, R. . (1983). Alanya Muzlarının (Dwart cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl phosphonic acid) ile Sarartılması. Gıda, 8(5).
AMA Ayfer M, Köksal İ, Kaynak L, Türk R. Alanya Muzlarının (Dwart cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl phosphonic acid) ile Sarartılması. The Journal of Food. October 1983;8(5).
Chicago Ayfer, M., İ. Köksal, L. Kaynak, and R. Türk. “Alanya Muzlarının (Dwart Cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl Phosphonic Acid) Ile Sarartılması”. Gıda 8, no. 5 (October 1983).
EndNote Ayfer M, Köksal İ, Kaynak L, Türk R (October 1, 1983) Alanya Muzlarının (Dwart cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl phosphonic acid) ile Sarartılması. Gıda 8 5
IEEE M. . Ayfer, İ. . Köksal, L. . Kaynak, and R. . Türk, “Alanya Muzlarının (Dwart cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl phosphonic acid) ile Sarartılması”, The Journal of Food, vol. 8, no. 5, 1983.
ISNAD Ayfer, M. et al. “Alanya Muzlarının (Dwart Cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl Phosphonic Acid) Ile Sarartılması”. Gıda 8/5 (October 1983).
JAMA Ayfer M, Köksal İ, Kaynak L, Türk R. Alanya Muzlarının (Dwart cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl phosphonic acid) ile Sarartılması. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Ayfer, M. et al. “Alanya Muzlarının (Dwart Cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl Phosphonic Acid) Ile Sarartılması”. Gıda, vol. 8, no. 5, 1983.
Vancouver Ayfer M, Köksal İ, Kaynak L, Türk R. Alanya Muzlarının (Dwart cavandish) Ethrel (2-Chloroethyl phosphonic acid) ile Sarartılması. The Journal of Food. 1983;8(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/