BibTex RIS Cite

Supercritical Fluid Processing of Food and Biomaterials: 1. Extraction, Fractionation, Reaction (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 3, - , 01.06.2000

Abstract

Supercritical fluid processing of food and biomaterials is an important tool in obtaining functional and high value products. Early studies started with extraction and fractionation has been developing with combined extraction, fractionation and reaction modes. This review includes the recent developments, potential applications and future needs. 

Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon

Year 2000, Volume: 25 Issue: 3, - , 01.06.2000

Abstract

Gıdaların ve biyolojik maddelerin süperkritik akışkanlar ite istenmesi fonksiyonel ve yüksek değerli ürünler elde edilmesi için önemli bir araçtır. Bu alanda ekstraksiyon ve fraksiyonasyon ile başlayan ilk çalışmalar, ekstraksiyon, fraksiyonasyon ve reaksiyonun birleştirildiği süreçler­le gelişmektedir. Bu derleme, son gelişmeleri, potansiyel uygulamaları ve araştırma gereksinimlerini içermektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Meryem Esra Yener This is me

Publication Date June 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 3

Cite

APA Yener, M. E. . (2000). Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon. Gıda, 25(3).
AMA Yener ME. Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon. The Journal of Food. June 2000;25(3).
Chicago Yener, Meryem Esra. “Gıdaların Ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon”. Gıda 25, no. 3 (June 2000).
EndNote Yener ME (June 1, 2000) Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon. Gıda 25 3
IEEE M. E. . Yener, “Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon”, The Journal of Food, vol. 25, no. 3, 2000.
ISNAD Yener, Meryem Esra. “Gıdaların Ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon”. Gıda 25/3 (June 2000).
JAMA Yener ME. Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon. The Journal of Food. 2000;25.
MLA Yener, Meryem Esra. “Gıdaların Ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon”. Gıda, vol. 25, no. 3, 2000.
Vancouver Yener ME. Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: 1. Ekstraksiyon, Fraksiyonasyon, Reaksiyon. The Journal of Food. 2000;25(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/