BibTex RIS Cite

The Possibilities of Cornelian Cherry Fruits Grown in Erzurum by Processing into the Marmalade and Pulp Products (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 4, - , 01.08.2000

Abstract

The objective of this research was to determine the chemical quality elements of the marmalade and pulp processed from the cornelian cherry fruits grown in Erzurum and vicinity. In the research, four different cherry types were used to manufacture marmalade and pulp, which were mixed type from market and three additional selected types to culture. During the storage period, no significant changes was determined in pulp and marmalade kept at different temperatures in respect to dry matter, water soluble substance, total sugar and vitamin C related to the fruit and product types. Increase in the invert sugar and decrease in saccharose content of the products kept in room temperature were higher than those kept in a refrigerator during the storage period. While pH was higher in the refrigerated products, titration acidity has shown inconsistent changes. 

Erzurum'da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi

Year 2000, Volume: 25 Issue: 4, - , 01.08.2000

Abstract

Erzurum'da yetiştirilen kızılcık meyvelerinin marmelat ve pulpa işlenerek muhafazası sırasında çeşitli kalite öğelerinde meydana gelen kimyasal değişmelerin tespit amacıyla yapılan bu araştırmada 4 değişik kızılcık meyvesi kullanılmıştır. Çalışmada Erzurum İli Uzundere İlçesi ve köylerinden kültüre alınmak üzere seçilen 3 tip ile pazara sunulmak amacıyla üretici tarafından çeşitli tiplerden karma olarak toplanmış kızılcık meyveleri marmelat ve pulpa işlenmiştir. Depolama süresince, farklı depolama sıcaklıklarında muhafaza edilen pulp ve marmelatlarda kurumadde, suda çözünür kurumadde, toplam şeker ve C vitamininde meyve ve ürün tiplerine bağlı olarak önemli değişiklikler olmamıştır. Oda şartlarında muhafaza edilen ürünlerin invert şeker miktarındaki artış, sakkaroz miktarındaki azalış, depolama süresince buzdolabındakilere göre daha fazla olmuştur, pH, buzdolabında depolananlarda daha yüksek olurken, titrasyon asitliği değişkenlik göstermiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Memnune Kökosmanlı This is me

Fevzi Keleş This is me

Publication Date August 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 4

Cite

APA Kökosmanlı, M. ., & Keleş, F. . (2000). Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. Gıda, 25(4).
AMA Kökosmanlı M, Keleş F. Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. The Journal of Food. August 2000;25(4).
Chicago Kökosmanlı, Memnune, and Fevzi Keleş. “Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat Ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi”. Gıda 25, no. 4 (August 2000).
EndNote Kökosmanlı M, Keleş F (August 1, 2000) Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. Gıda 25 4
IEEE M. . Kökosmanlı and F. . Keleş, “Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi”, The Journal of Food, vol. 25, no. 4, 2000.
ISNAD Kökosmanlı, Memnune - Keleş, Fevzi. “Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat Ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi”. Gıda 25/4 (August 2000).
JAMA Kökosmanlı M, Keleş F. Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. The Journal of Food. 2000;25.
MLA Kökosmanlı, Memnune and Fevzi Keleş. “Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat Ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi”. Gıda, vol. 25, no. 4, 2000.
Vancouver Kökosmanlı M, Keleş F. Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. The Journal of Food. 2000;25(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/