BibTex RIS Cite

Certain Physical, Chemical and Sensory Properties of Black Table Olives Produced in Yusufeli Region (in Turkish)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 3, - , 01.06.1990

Abstract

Yusufeli, ülkemizin zeytin üretilen önemli ilçelerinden biridir. İlçede önemli miktarda zeytin üretilmesine rağmen, zeytinlerin değerlendirilmesi için gerekli ekipman ve tesis mevcut değildir. Yöre zeytinleri; Trilye çeşidinden orijin almış olup, mahalli olarak genelde Satı ve Butko diye isimlendirilen iki tipten elde edilmektedir. Bu çalışmada, özellikle hakkında yeterli bilgi bulunmayan Yusufeli sofralık siyah zeytinlerinin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri, Yusufeli ilçesi ve Erzurum piyasasından temin edilen örnekler analiz edilerek araştırılmıştır.  

Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri

Year 1990, Volume: 15 Issue: 3, - , 01.06.1990

Abstract

Yusufeli, ülkemizin zeytin üretilen önemli ilçelerinden biridir. İlçede önemli miktarda zeytin üretilmesine rağmen, zeytinlerin değerlendirilmesi için gerekli ekipman ve tesis mevcut değildir. Yöre zeytinleri; Trilye çeşidinden orijin almış olup, mahalli olarak genelde Satı ve Butko diye isimlendirilen iki tipten elde edilmektedir. Bu çalışmada, özellikle hakkında yeterli bilgi bulunmayan Yusufeli sofralık siyah zeytinlerinin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri, Yusufeli ilçesi ve Erzurum piyasasından temin edilen örnekler analiz edilerek araştırılmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sebahattin Nas This is me

Hüsnü Yusuf Gökalp This is me

Publication Date June 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 3

Cite

APA Nas, S. ., & Gökalp, H. Y. . (1990). Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. Gıda, 15(3).
AMA Nas S, Gökalp HY. Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. The Journal of Food. June 1990;15(3).
Chicago Nas, Sebahattin, and Hüsnü Yusuf Gökalp. “Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri”. Gıda 15, no. 3 (June 1990).
EndNote Nas S, Gökalp HY (June 1, 1990) Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. Gıda 15 3
IEEE S. . Nas and H. Y. . Gökalp, “Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri”, The Journal of Food, vol. 15, no. 3, 1990.
ISNAD Nas, Sebahattin - Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri”. Gıda 15/3 (June 1990).
JAMA Nas S, Gökalp HY. Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Nas, Sebahattin and Hüsnü Yusuf Gökalp. “Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri”. Gıda, vol. 15, no. 3, 1990.
Vancouver Nas S, Gökalp HY. Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. The Journal of Food. 1990;15(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/