In this paper, vitamin retention of foods cooked in conventional pots with that cooked in double based stainless steel pots (DBS) more recently commercialized in Turkey are compared. The vitamin losses in the foods cooked in DBS pots were lower than the foods cooked in conventional pots. According to these results, the use of DBS pots in cooking of foods are recommended.
Bu çalışmada, Türkiye’de ticari olarak yeni geliştirilen çift tabanlı çelik tencereler ile konvensiyonel tencerelerde pişirilen gıdaların vitamin düzeyleri karşılaştırılmıştır. Çift tabanlı çelik tencerelerde pişirilen gıdalardaki vitamin kayıpları, konvensiyonel tencerelerde pişirilen gıdalardan daha az olmaktadır. Bu nedenle, gıdaların pişirilmeleri sırasında çift tabanlı çelik tencerelerin kullanılması önerilir.
Çolakoğlu, M. ., & Ötleş, S. . (1990). Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. Gıda, 15(3).
AMA
Çolakoğlu M, Ötleş S. Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. The Journal of Food. June 1990;15(3).
Chicago
Çolakoğlu, Mahir, and Semih Ötleş. “Çift Tabanlı Çelik Ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”. Gıda 15, no. 3 (June 1990).
EndNote
Çolakoğlu M, Ötleş S (June 1, 1990) Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. Gıda 15 3
IEEE
M. . Çolakoğlu and S. . Ötleş, “Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”, The Journal of Food, vol. 15, no. 3, 1990.
ISNAD
Çolakoğlu, Mahir - Ötleş, Semih. “Çift Tabanlı Çelik Ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”. Gıda 15/3 (June 1990).
JAMA
Çolakoğlu M, Ötleş S. Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. The Journal of Food. 1990;15.
MLA
Çolakoğlu, Mahir and Semih Ötleş. “Çift Tabanlı Çelik Ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”. Gıda, vol. 15, no. 3, 1990.
Vancouver
Çolakoğlu M, Ötleş S. Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. The Journal of Food. 1990;15(3).