BibTex RIS Cite

Changes Occurring in Fat Soluble Carbonyl and TBA Values During Cold Storage of Vacuum Packed and Unpacked Ground Beef (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 2, - , 01.04.1984

Abstract

Vakum (VP) ile paketlenmiş ve paketlenmemiş (NONP) ve –23±1 oC’de 3 gün, 1.5, 3 ve 4.5 ay süre ile depolanmış ve depolandıktan sonra pişirilmiş, az yağlı (%7.5 yağ) sığır kıymalarında oluşan yağda çözünebilir toplam karbonil, monokarbonil, doymuş aldehit, 2-enal, metilketon ve 2,4-dienal konsantrasyonlarında ve 2-thiobarbitürik asit (TBA) değerlerindeki değişimler çalışılmıştır. On gram pişmiş et numunesinde; doymuş aldehit ve 2-enal miktarları, bütün depolama süreleri sonucunda ölçülebilecek düzeyde bulunamamış, metilketon ve 2,4-dienal konsantrasyonları ise 45. güne kadar yükselmiş, sonra düşmeye başlamıştır. Toplam karbonillerin en yüksek konsantrasyonu 3 günlük depolama süresinin sonunda olmuştur. Her iki yöntemle paketlenen örneklerde de TBA değerleri 90. güne kadar değişik hızda yükselmiş, sonra ise düşmeye başlamıştır. NONP örnekler özellikle 50. günde oldukça yüksek TBA değerleri vermişlerdir.   

Vakum Uygulanarak Paketlenmiş ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler

Year 1984, Volume: 9 Issue: 2, - , 01.04.1984

Abstract

Vakum (VP) ile paketlenmiş ve paketlenmemiş (NONP) ve –23±1 oC’de 3 gün, 1.5, 3 ve 4.5 ay süre ile depolanmış ve depolandıktan sonra pişirilmiş, az yağlı (%7.5 yağ) sığır kıymalarında oluşan yağda çözünebilir toplam karbonil, monokarbonil, doymuş aldehit, 2-enal, metilketon ve 2,4-dienal konsantrasyonlarında ve 2-thiobarbitürik asit (TBA) değerlerindeki değişimler çalışılmıştır. On gram pişmiş et numunesinde; doymuş aldehit ve 2-enal miktarları, bütün depolama süreleri sonucunda ölçülebilecek düzeyde bulunamamış, metilketon ve 2,4-dienal konsantrasyonları ise 45. güne kadar yükselmiş, sonra düşmeye başlamıştır. Toplam karbonillerin en yüksek konsantrasyonu 3 günlük depolama süresinin sonunda olmuştur. Her iki yöntemle paketlenen örneklerde de TBA değerleri 90. güne kadar değişik hızda yükselmiş, sonra ise düşmeye başlamıştır. NONP örnekler özellikle 50. günde oldukça yüksek TBA değerleri vermişlerdir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hüsnü Yusuf Gökalp This is me

Publication Date April 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 2

Cite

APA Gökalp, H. Y. . (1984). Vakum Uygulanarak Paketlenmiş ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler. Gıda, 9(2).
AMA Gökalp HY. Vakum Uygulanarak Paketlenmiş ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler. The Journal of Food. April 1984;9(2).
Chicago Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Vakum Uygulanarak Paketlenmiş Ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil Ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler”. Gıda 9, no. 2 (April 1984).
EndNote Gökalp HY (April 1, 1984) Vakum Uygulanarak Paketlenmiş ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler. Gıda 9 2
IEEE H. Y. . Gökalp, “Vakum Uygulanarak Paketlenmiş ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler”, The Journal of Food, vol. 9, no. 2, 1984.
ISNAD Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Vakum Uygulanarak Paketlenmiş Ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil Ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler”. Gıda 9/2 (April 1984).
JAMA Gökalp HY. Vakum Uygulanarak Paketlenmiş ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Vakum Uygulanarak Paketlenmiş Ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil Ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler”. Gıda, vol. 9, no. 2, 1984.
Vancouver Gökalp HY. Vakum Uygulanarak Paketlenmiş ve Paketlenmemiş Sığır Kıymalarının Dondurularak Soğuk Depoda Muhafazası Sırasında Yağda Çözünebilir Karbonil ve TBA Değerlerinde Oluşan Değişimler. The Journal of Food. 1984;9(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/