BibTex RIS Cite

Extract, Polyphenol, Ash and some Mineral Element Contents of Young and Old Leaves of Tea Plant Grown from Clone and Seed (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 1, - , 01.02.2001

Abstract

Amount of extract of leaves of the plants grown both clone and seed was found to be above the values of ISO and TSE standards, and amount of total polyphenol was found to be normal level. Mineral elements concentrations of tea plant grown from clone were found to be higher than that plant grown from seed. Nitrogen, phosphorus, potassium and iron concentrations of the tea plants were grown at sampled areas were found not to be sufficient. The insufficient level is getting increase and increase towards 3rd harvesting period. 

Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri

Year 2001, Volume: 26 Issue: 1, - , 01.02.2001

Abstract

Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisi yaprağının ekstrakt değerleri ISO ve TSE standartlarının üstünde, toplam polifenol miktarı ise normal düzeyde bulunmuştur. Klondan üretilen çay bitkisinin mineral madde içerikleri tohumdan üretilene oranla daha yüksek bulunmuştur. Örnekleme yapılan alanda yetiştirilen çay bitkilerinin azot, fosfor, potasyum ve demir yönünden yetersiz oldukları belirlenmiştir. Noksanlık düzeyi 3. hasat döneminde daha da artmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Süleyman Taban This is me

Yeşim Okay This is me

Burak Kunter This is me

Publication Date February 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 1

Cite

APA Taban, S. ., Okay, Y. ., & Kunter, B. . (2001). Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. Gıda, 26(1).
AMA Taban S, Okay Y, Kunter B. Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. The Journal of Food. February 2001;26(1).
Chicago Taban, Süleyman, Yeşim Okay, and Burak Kunter. “Klon Ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç Ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül Ve Bazı Mineral Madde İçerikleri”. Gıda 26, no. 1 (February 2001).
EndNote Taban S, Okay Y, Kunter B (February 1, 2001) Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. Gıda 26 1
IEEE S. . Taban, Y. . Okay, and B. . Kunter, “Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri”, The Journal of Food, vol. 26, no. 1, 2001.
ISNAD Taban, Süleyman et al. “Klon Ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç Ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül Ve Bazı Mineral Madde İçerikleri”. Gıda 26/1 (February 2001).
JAMA Taban S, Okay Y, Kunter B. Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Taban, Süleyman et al. “Klon Ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç Ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül Ve Bazı Mineral Madde İçerikleri”. Gıda, vol. 26, no. 1, 2001.
Vancouver Taban S, Okay Y, Kunter B. Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. The Journal of Food. 2001;26(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/