Gıda endüstrisinde gerek kalite ve gerekse hijyen açısından küf florasının yapısı ve miktarı önemli bir ölçüttür. İnsan ve hayvan beslenmesinde temel olan gıda ve yem maddelerinin üzerinde oluşan küfler, ekonomik kayıplara neden oldukları gibi, oluşturdukları sekonder metabolizma ürünlerinin toksik etkileri ile sağlık açısından da büyük bir tehlike doğururlar. Bu nedenle küf florasının saptanmasının gıdaların mikrobiyolojik kontrolunda temel olması doğaldır. Gıdalarda küflerin izolasyonu (ayrımı) ve identifikasyon (tanısı); işleme ile azaltılabilmesi ve kontaminasyon (bulaşı) kaynaklarının ortadan kaldırılabilmesi için alınacak tedbirlere ışık tutacağından, pratikte gıda endüstrisi, sağlık ve ülke ekonomisi bakımından büyük önem taşır.
Gıda endüstrisinde gerek kalite ve gerekse hijyen açısından küf florasının yapısı ve miktarı önemli bir ölçüttür. İnsan ve hayvan beslenmesinde temel olan gıda ve yem maddelerinin üzerinde oluşan küfler, ekonomik kayıplara neden oldukları gibi, oluşturdukları sekonder metabolizma ürünlerinin toksik etkileri ile sağlık açısından da büyük bir tehlike doğururlar. Bu nedenle küf florasının saptanmasının gıdaların mikrobiyolojik kontrolunda temel olması doğaldır. Gıdalarda küflerin izolasyonu (ayrımı) ve identifikasyon (tanısı); işleme ile azaltılabilmesi ve kontaminasyon (bulaşı) kaynaklarının ortadan kaldırılabilmesi için alınacak tedbirlere ışık tutacağından, pratikte gıda endüstrisi, sağlık ve ülke ekonomisi bakımından büyük önem taşır.
Topal, Ş. . (1984). Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 9(5).
AMA
Topal Ş. Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. October 1984;9(5).
Chicago
Topal, Şeminur. “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) Ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 9, no. 5 (October 1984).
EndNote
Topal Ş (October 1, 1984) Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. Gıda 9 5
IEEE
Ş. . Topal, “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 9, no. 5, 1984.
ISNAD
Topal, Şeminur. “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) Ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 9/5 (October 1984).
JAMA
Topal Ş. Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1984;9.
MLA
Topal, Şeminur. “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) Ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 9, no. 5, 1984.
Vancouver
Topal Ş. Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1984;9(5).