BibTex RIS Cite

A Research on Isolation and Identification of Moulds from Foodstuff (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 5, - , 01.10.1984

Abstract

Gıda endüstrisinde gerek kalite ve gerekse hijyen açısından küf florasının yapısı ve miktarı önemli bir ölçüttür. İnsan ve hayvan beslenmesinde temel olan gıda ve yem maddelerinin üzerinde oluşan küfler, ekonomik kayıplara neden oldukları gibi, oluşturdukları sekonder metabolizma ürünlerinin toksik etkileri ile sağlık açısından da büyük bir tehlike doğururlar. Bu nedenle küf florasının saptanmasının gıdaların mikrobiyolojik kontrolunda temel olması doğaldır. Gıdalarda küflerin izolasyonu (ayrımı) ve identifikasyon (tanısı); işleme ile azaltılabilmesi ve kontaminasyon (bulaşı) kaynaklarının ortadan kaldırılabilmesi için alınacak tedbirlere ışık tutacağından, pratikte gıda endüstrisi, sağlık ve ülke ekonomisi bakımından büyük önem taşır.

Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar

Year 1984, Volume: 9 Issue: 5, - , 01.10.1984

Abstract

Gıda endüstrisinde gerek kalite ve gerekse hijyen açısından küf florasının yapısı ve miktarı önemli bir ölçüttür. İnsan ve hayvan beslenmesinde temel olan gıda ve yem maddelerinin üzerinde oluşan küfler, ekonomik kayıplara neden oldukları gibi, oluşturdukları sekonder metabolizma ürünlerinin toksik etkileri ile sağlık açısından da büyük bir tehlike doğururlar. Bu nedenle küf florasının saptanmasının gıdaların mikrobiyolojik kontrolunda temel olması doğaldır. Gıdalarda küflerin izolasyonu (ayrımı) ve identifikasyon (tanısı); işleme ile azaltılabilmesi ve kontaminasyon (bulaşı) kaynaklarının ortadan kaldırılabilmesi için alınacak tedbirlere ışık tutacağından, pratikte gıda endüstrisi, sağlık ve ülke ekonomisi bakımından büyük önem taşır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Şeminur Topal This is me

Publication Date October 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 5

Cite

APA Topal, Ş. . (1984). Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 9(5).
AMA Topal Ş. Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. October 1984;9(5).
Chicago Topal, Şeminur. “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) Ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 9, no. 5 (October 1984).
EndNote Topal Ş (October 1, 1984) Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. Gıda 9 5
IEEE Ş. . Topal, “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 9, no. 5, 1984.
ISNAD Topal, Şeminur. “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) Ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 9/5 (October 1984).
JAMA Topal Ş. Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Topal, Şeminur. “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) Ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 9, no. 5, 1984.
Vancouver Topal Ş. Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1984;9(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/