Ülkemizde pestilin, köyde ve ev ekonomisi çerçevesinde işlenen ve sevilerek tüketilen bir çerez olduğu bilinmektedir. Bu çerez hakkında bilginin yer aldığı yazılı kaynak sayısı hem azdır ve hem de oldukça eskidir. Ancak, son birkaç yıl içinde bu geleneksel gıda üzerinde yeniden durulduğu görülmektedir. Bunun nedeni, dışsatım olanağının söz konusu olması ve endüstriyel ölçekte işlenmesinin tasarlanmasıdır. Bu tasarımın uygulama alanına aktarılabilmesi için, ekonomik etken yanında, uygulanmakta olan ve ilkel diye tanımlanan işleme tekniğinin de, ayrıntısı ile bilinmesi gerekmektedir.
Ülkemizde pestilin, köyde ve ev ekonomisi çerçevesinde işlenen ve sevilerek tüketilen bir çerez olduğu bilinmektedir. Bu çerez hakkında bilginin yer aldığı yazılı kaynak sayısı hem azdır ve hem de oldukça eskidir. Ancak, son birkaç yıl içinde bu geleneksel gıda üzerinde yeniden durulduğu görülmektedir. Bunun nedeni, dışsatım olanağının söz konusu olması ve endüstriyel ölçekte işlenmesinin tasarlanmasıdır. Bu tasarımın uygulama alanına aktarılabilmesi için, ekonomik etken yanında, uygulanmakta olan ve ilkel diye tanımlanan işleme tekniğinin de, ayrıntısı ile bilinmesi gerekmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | October 1, 1984 |
Published in Issue | Year 1984 Volume: 9 Issue: 5 |