BibTex RIS Cite

Processing Technique and Chemical Composition of Dried Fruit Pulp (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 5, - , 01.10.1984

Abstract

Ülkemizde pestilin, köyde ve ev ekonomisi çerçevesinde işlenen ve sevilerek tüketilen bir çerez olduğu bilinmektedir. Bu çerez hakkında bilginin yer aldığı yazılı kaynak sayısı hem azdır ve hem de oldukça eskidir. Ancak, son birkaç yıl içinde bu geleneksel gıda üzerinde yeniden durulduğu görülmektedir. Bunun nedeni, dışsatım olanağının söz konusu olması ve endüstriyel ölçekte işlenmesinin tasarlanmasıdır. Bu tasarımın uygulama alanına aktarılabilmesi için, ekonomik etken yanında, uygulanmakta olan ve ilkel diye tanımlanan işleme tekniğinin de, ayrıntısı ile bilinmesi gerekmektedir.   

Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi

Year 1984, Volume: 9 Issue: 5, - , 01.10.1984

Abstract

Ülkemizde pestilin, köyde ve ev ekonomisi çerçevesinde işlenen ve sevilerek tüketilen bir çerez olduğu bilinmektedir. Bu çerez hakkında bilginin yer aldığı yazılı kaynak sayısı hem azdır ve hem de oldukça eskidir. Ancak, son birkaç yıl içinde bu geleneksel gıda üzerinde yeniden durulduğu görülmektedir. Bunun nedeni, dışsatım olanağının söz konusu olması ve endüstriyel ölçekte işlenmesinin tasarlanmasıdır. Bu tasarımın uygulama alanına aktarılabilmesi için, ekonomik etken yanında, uygulanmakta olan ve ilkel diye tanımlanan işleme tekniğinin de, ayrıntısı ile bilinmesi gerekmektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aziz Ekşi This is me

Nevzat Artık This is me

Publication Date October 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 5

Cite

APA Ekşi, A. ., & Artık, N. . (1984). Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. Gıda, 9(5).
AMA Ekşi A, Artık N. Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. The Journal of Food. October 1984;9(5).
Chicago Ekşi, Aziz, and Nevzat Artık. “Pestil İşleme Tekniği Ve Kimyasal Bileşimi”. Gıda 9, no. 5 (October 1984).
EndNote Ekşi A, Artık N (October 1, 1984) Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. Gıda 9 5
IEEE A. . Ekşi and N. . Artık, “Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi”, The Journal of Food, vol. 9, no. 5, 1984.
ISNAD Ekşi, Aziz - Artık, Nevzat. “Pestil İşleme Tekniği Ve Kimyasal Bileşimi”. Gıda 9/5 (October 1984).
JAMA Ekşi A, Artık N. Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Ekşi, Aziz and Nevzat Artık. “Pestil İşleme Tekniği Ve Kimyasal Bileşimi”. Gıda, vol. 9, no. 5, 1984.
Vancouver Ekşi A, Artık N. Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. The Journal of Food. 1984;9(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/