BibTex RIS Cite

N-Nitroso Compounds, Their Carcinogenic Effects, N-Nitrosamine Content of Different Foodstuffs and Amount of N-Nitrosamine in Take from Different Sources (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 6, - , 01.12.1984

Abstract

Et ürünlerine tüzüklerle belirlenen düzeylerde katılan nitrat (NO3) ve nitritin (NO2) süt çocukları ve çok genç hayvanlar hariç, insana ve çeşitli laboratuvar hayvanlarına karşın zehirleyici etkisinin olmadığı pek çok araştırma sonuçları ile belirlenmiştir. Ancak, et ürünlerine katılan NO3 ve NO2’in insan sağlığı açısından asıl öneminin; bunların ürün içerisinde veya midede asidik koşullarda amin ve amidlerle birleşerek oluşturabilecekleri çeşitli N-nitroso bileşikleri nedeniyle olabileceği ileri sürülmektedir.

N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları

Year 1984, Volume: 9 Issue: 6, - , 01.12.1984

Abstract

Et ürünlerine tüzüklerle belirlenen düzeylerde katılan nitrat (NO3) ve nitritin (NO2) süt çocukları ve çok genç hayvanlar hariç, insana ve çeşitli laboratuvar hayvanlarına karşın zehirleyici etkisinin olmadığı pek çok araştırma sonuçları ile belirlenmiştir. Ancak, et ürünlerine katılan NO3 ve NO2’in insan sağlığı açısından asıl öneminin; bunların ürün içerisinde veya midede asidik koşullarda amin ve amidlerle birleşerek oluşturabilecekleri çeşitli N-nitroso bileşikleri nedeniyle olabileceği ileri sürülmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hüsnü Yusuf Gökalp This is me

Publication Date December 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 6

Cite

APA Gökalp, H. Y. . (1984). N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. Gıda, 9(6).
AMA Gökalp HY. N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. The Journal of Food. December 1984;9(6).
Chicago Gökalp, Hüsnü Yusuf. “N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri Ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları”. Gıda 9, no. 6 (December 1984).
EndNote Gökalp HY (December 1, 1984) N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. Gıda 9 6
IEEE H. Y. . Gökalp, “N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları”, The Journal of Food, vol. 9, no. 6, 1984.
ISNAD Gökalp, Hüsnü Yusuf. “N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri Ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları”. Gıda 9/6 (December 1984).
JAMA Gökalp HY. N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Gökalp, Hüsnü Yusuf. “N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri Ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları”. Gıda, vol. 9, no. 6, 1984.
Vancouver Gökalp HY. N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. The Journal of Food. 1984;9(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/