Et ürünlerine tüzüklerle belirlenen düzeylerde katılan nitrat (NO3) ve nitritin (NO2) süt çocukları ve çok genç hayvanlar hariç, insana ve çeşitli laboratuvar hayvanlarına karşın zehirleyici etkisinin olmadığı pek çok araştırma sonuçları ile belirlenmiştir. Ancak, et ürünlerine katılan NO3 ve NO2’in insan sağlığı açısından asıl öneminin; bunların ürün içerisinde veya midede asidik koşullarda amin ve amidlerle birleşerek oluşturabilecekleri çeşitli N-nitroso bileşikleri nedeniyle olabileceği ileri sürülmektedir.
Et ürünlerine tüzüklerle belirlenen düzeylerde katılan nitrat (NO3) ve nitritin (NO2) süt çocukları ve çok genç hayvanlar hariç, insana ve çeşitli laboratuvar hayvanlarına karşın zehirleyici etkisinin olmadığı pek çok araştırma sonuçları ile belirlenmiştir. Ancak, et ürünlerine katılan NO3 ve NO2’in insan sağlığı açısından asıl öneminin; bunların ürün içerisinde veya midede asidik koşullarda amin ve amidlerle birleşerek oluşturabilecekleri çeşitli N-nitroso bileşikleri nedeniyle olabileceği ileri sürülmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 1, 1984 |
Published in Issue | Year 1984 Volume: 9 Issue: 6 |