BibTex RIS Cite

Research on the Caffeine and Tannin Contents on Turkish Teas

Year 1985, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.02.1985

Abstract

In this research total of 18 samples (14 factory samples of various grades and 4 commercial samples) pertaining to the year of 1983 were investigated. In the samples caffeine and tannin amounts were taken into consideration. Moisture and total mineral matters were also determined. The total mineral matters content varied between %4.0487-5.5662% and moisture contents were between 7.4570-8.7873%. Caffeine contents differed between 3.42-4.34% and tannin contents were found to differ within the range of 6.66-8.14%.   

Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar

Year 1985, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.02.1985

Abstract

Araştırmada 1983 ürünü 14 adet çay örneği ve 1984 yılı ürünü 4 adet ticari çay örneği üzerinde çalışılmıştır. Anılan örneklerde kafein ve tanen miktarları üzerinde durulmuştur. Sonuçların kolay yorumu için ayrıca rutubet ve total kül analizleri yapılmıştır. Örneklerde total kül miktarı %4.0487-5.5662, rutubet oranı ise %7.4570-8.7873 arasında değişmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ömer L. Gürses This is me

Nevzat Artık This is me

Publication Date February 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 1

Cite

APA Gürses, Ö. L. ., & Artık, N. . (1985). Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 10(1).
AMA Gürses ÖL, Artık N. Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. February 1985;10(1).
Chicago Gürses, Ömer L., and Nevzat Artık. “Türk Çaylarında Kafein Ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 10, no. 1 (February 1985).
EndNote Gürses ÖL, Artık N (February 1, 1985) Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. Gıda 10 1
IEEE Ö. L. . Gürses and N. . Artık, “Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 10, no. 1, 1985.
ISNAD Gürses, Ömer L. - Artık, Nevzat. “Türk Çaylarında Kafein Ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 10/1 (February 1985).
JAMA Gürses ÖL, Artık N. Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Gürses, Ömer L. and Nevzat Artık. “Türk Çaylarında Kafein Ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 10, no. 1, 1985.
Vancouver Gürses ÖL, Artık N. Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1985;10(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/