Carobs are produced in Turkey on 15.000 tons, Carobs is used for drinking like cacao, in the Turkey, carobs are exported to European country without roasted. In this research, Turkish carobs were made new drinking and another and were roasted different temperatures and controlled color. Carobs were roasted between 100-160 oC until 30-60 minutes. Ash 2.7%, cellulose 1.3%, protein 5.8%, oil 0.2% and total sugar 62% were found in roasted carobs. During roasted increasing the temperature and time were found color darkening.
Yurdumuzda ve Kıbrıs’ta bol miktarda yetiştirilen, buna karşın ekonomik olarak değerlendirilmeyen keçiboynuzu meyvesi, hiçbir teknolojik işleme tabi tutulmadan dışsatıma sunulmaktadır. Dünyada birçok ülkede ise, keçiboynuzu meyvesinin kavrulmuş ürünleri kakao yerine tüketilmektedir. Bu araştırmada keçiboynuzu meyvesinin değişik irilikteki parçaları değişik sıcaklıkta ve sürede döner kavurma fırınlarında kavurma denemelerine alınmıştır. 3-6 mm irilikteki keçiboynuzu meyve parçalarının kavurma işlemine elverişli oldukları ve 160 C sıcaklıkta 30 dakika süreyle kavrulması sonucu en koyu renkte keçiboynuzu meyve tozu elde edilmiştir. Bu tozun Hunterlab Kolorimetresindeki renk ölçümlerinde 37.2L, 10.5a ve 14.7b değerleri elde olunmuştur.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | February 1, 1985 |
Published in Issue | Year 1985 Volume: 10 Issue: 1 |