BibTex RIS Cite

Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları

Year 1985, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.02.1985

Abstract

Bu çalışmada İzmir Körfezinde yakalanan bazı balık türleriyle (mezgit, hamsi, gümüş, tekir, zargana, izmarit, istavrit, uskumru, kolyos,dil ve çinekop). Karadeniz’de yakalanan ve dondurulmuş olarak dışsatımı yapılan, bazı balık türlerindeki (köpek balığı, mersin balığı, vatoz ve ton balığı) cıva miktarları saptanmıştır. Cıva miktarının İzmit Körfezinde yakalanan balıklarda tolerans limitini aştığı görülmüştür. Karadeniz’de yakalanan balık türlerindeki cıva miktarlarının ise çok az olduğu saptanmıştır.

The Mercury Contents of Some Fish Species (Turkish with English Abstract)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.02.1985

Abstract

The mercury contents of some fish species caught in İzmit Bay (cod, anchovy, sand smelt, red mullet, garfish, picarel, scad, mackerel, chub mackerel, sole and blue fish) and in the Blacksea (smoothound, tunny, stingray and sturgeon) were determined. High mercury concentrations were determined in the fish species caught in İzmit Bay and in chub mackerel the mercury concentration was higher than the international limit. The fish species caught in the Blacksea contained very little amount of mercury.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Vural Yiğit This is me

Nezih Müftügil This is me

Publication Date February 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 1

Cite

APA Yiğit, V. ., & Müftügil, N. . (1985). Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. Gıda, 10(1).
AMA Yiğit V, Müftügil N. Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. The Journal of Food. February 1985;10(1).
Chicago Yiğit, Vural, and Nezih Müftügil. “Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları”. Gıda 10, no. 1 (February 1985).
EndNote Yiğit V, Müftügil N (February 1, 1985) Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. Gıda 10 1
IEEE V. . Yiğit and N. . Müftügil, “Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları”, The Journal of Food, vol. 10, no. 1, 1985.
ISNAD Yiğit, Vural - Müftügil, Nezih. “Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları”. Gıda 10/1 (February 1985).
JAMA Yiğit V, Müftügil N. Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Yiğit, Vural and Nezih Müftügil. “Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları”. Gıda, vol. 10, no. 1, 1985.
Vancouver Yiğit V, Müftügil N. Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. The Journal of Food. 1985;10(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/