BibTex RIS Cite

Effect of Post-Harvest Storage and Soaking Treatments on the Yield of Canned Mushrooms (Agaricus bisporus) (Turkish with English Abstract)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.02.1985

Abstract

Methods to reduce shrinkage or increase the yield of mushrooms during canning operations are of economic importance to mushroom processor. Several experiments conducted in this research have demonstrated that post-harvest storage of mushrooms and soaking treatments prior to canning increased the canned product yield compared to mushrooms processed immediately following harvest. The increased yields were attributed to the greater water-holding capacity of the mushrooms that developed during storage.

Mantar Konservesinde (Agaricus bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi

Year 1985, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.02.1985

Abstract

Mantar üreticileri açısından mantarın konserveye işlenmesi sırasında meydana gelen kayıpların azaltılması, verim artışının sağlanması ekonomik önem taşımaktadır. Bu araştırmada hasattan sonra hemen konserveye işlenen mantarlarla, depolama ve suda bekletme işlemlerine tabi tutularak konserveye işlenenler arasındaki verim artışı farkları incelenmiştir. Deneme sonuçları, verim artışının depolama sürecinde ürünün su tutma kapasitesinde meydana gelen artışa bağımlı olduğunu göstermektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

G. Pasin This is me

R. Yeşilören This is me

O. Alpsoy This is me

Publication Date February 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 1

Cite

APA Pasin, G. ., Yeşilören, R. ., & Alpsoy, O. . (1985). Mantar Konservesinde (Agaricus bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi. Gıda, 10(1).
AMA Pasin G, Yeşilören R, Alpsoy O. Mantar Konservesinde (Agaricus bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi. The Journal of Food. February 1985;10(1).
Chicago Pasin, G., R. Yeşilören, and O. Alpsoy. “Mantar Konservesinde (Agaricus Bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın Ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi”. Gıda 10, no. 1 (February 1985).
EndNote Pasin G, Yeşilören R, Alpsoy O (February 1, 1985) Mantar Konservesinde (Agaricus bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi. Gıda 10 1
IEEE G. . Pasin, R. . Yeşilören, and O. . Alpsoy, “Mantar Konservesinde (Agaricus bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 10, no. 1, 1985.
ISNAD Pasin, G. et al. “Mantar Konservesinde (Agaricus Bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın Ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi”. Gıda 10/1 (February 1985).
JAMA Pasin G, Yeşilören R, Alpsoy O. Mantar Konservesinde (Agaricus bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Pasin, G. et al. “Mantar Konservesinde (Agaricus Bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın Ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi”. Gıda, vol. 10, no. 1, 1985.
Vancouver Pasin G, Yeşilören R, Alpsoy O. Mantar Konservesinde (Agaricus bisporus) Hasat Sonrası Depolamanın ve Suda Tutma İşlemlerinin Konserve Verimine Etkisi. The Journal of Food. 1985;10(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/