BibTex RIS Cite

Identification of Coliform Group and S. aureus, Isolated from Raw Caw Milks (Turkish with English Abstract)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 2, - , 01.04.1991

Abstract

Total 48 milk samples coming to Atatürk University Agricultural Dairy Plant from 5 different villages and the University dairy herd were analyzed for their coliform bacteria and Staphylococcus aureus. Total 456 coliform bacteria were isolated and identified. Among the identified coliform bacteria, 82 typical Escherichia coli, 37 atypical E. coli, 16 E. freundii, 167 Enterobacter aerogenes and 33 E. cloacea were identified. 121 coliform bacteria could not be identified and stated as the other coliform groups. Total 96 S. aureus bacteria were isolated. In S. aureus bacteria 42 of them had given hemolysis-coagulation tests (++), 36 (+ -) and 18 (- +).

Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması

Year 1991, Volume: 16 Issue: 2, - , 01.04.1991

Abstract

  Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi pilot süt fabrikasına, 6 farklı yöreden gelen sütlerden, değişik zamanlarda toplam 48 adet süt örneği alınarak koliform grubu bakteri ve Staphylococcus aureus yönünden analiz edilmiştir. Bu süt örneklerinden izole edilen 456 koliform suşundan 82’si Escherichia coli tip I, 37’si E. coli tip II, 16’sı E. freundii, 167’si Enterobacter aerogenes ve 33’ü de E. cloacea olarak tanımlanmıştır. 121 suş ise tanımlanamamıştır. İzole edilen 96 adet S. aureus suşundan 42’sinin  hemolize-koagülaz (++),  36’sının  (+ -), 18’inin de (- +) olduğu saptanmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hürriyet Yalçın This is me

Salih Özdemir This is me

H. Yusuf  Gökalp This is me

Ahmet Kurt This is me

Publication Date April 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 2

Cite

APA Yalçın, H. ., Özdemir, S. ., Gökalp, H. Y. ., Kurt, A. . (1991). Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. Gıda, 16(2).
AMA Yalçın H, Özdemir S, Gökalp HY, Kurt A. Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. The Journal of Food. April 1991;16(2).
Chicago Yalçın, Hürriyet, Salih Özdemir, H.Yusuf Gökalp, and Ahmet Kurt. “Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu Ve Staphylococcus Aureus Bakterilerinin Tanımlanması”. Gıda 16, no. 2 (April 1991).
EndNote Yalçın H, Özdemir S, Gökalp HY, Kurt A (April 1, 1991) Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. Gıda 16 2
IEEE H. . Yalçın, S. . Özdemir, H. Y. . Gökalp, and A. . Kurt, “Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması”, The Journal of Food, vol. 16, no. 2, 1991.
ISNAD Yalçın, Hürriyet et al. “Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu Ve Staphylococcus Aureus Bakterilerinin Tanımlanması”. Gıda 16/2 (April 1991).
JAMA Yalçın H, Özdemir S, Gökalp HY, Kurt A. Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Yalçın, Hürriyet et al. “Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu Ve Staphylococcus Aureus Bakterilerinin Tanımlanması”. Gıda, vol. 16, no. 2, 1991.
Vancouver Yalçın H, Özdemir S, Gökalp HY, Kurt A. Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. The Journal of Food. 1991;16(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/