Taze halde tüketilebilen meyve ve bazı sebzeler dışındaki gıda maddelerinin birçoğu insanlar tarafından tüketilebilmesi için işlenmek veya en azından pişirilmek zorundadır. Günümüzde doğal halde tüketilebilen meyve ve sebzeler bile artık ya uzun süre saklanmak veya yeni tipte başka bir gıdaya dönüştürülmek için bir takım işlemlerden geçirilmektedir. Gıda maddelerinin depolanması, taşınması, işlenmesi ve pişirilmesi sırasında doğal bileşimleri değişmekte ve bünyedeki bazı besin öğelerinin miktarları azalabilmektedir. İşleme süreci boyunca besin öğelerinde meydana gelen değişmeler fiziksel, kimyasal, biyokimyasal veya mikrobiyolojik olabilmektedir.
Taze halde tüketilebilen meyve ve bazı sebzeler dışındaki gıda maddelerinin birçoğu insanlar tarafından tüketilebilmesi için işlenmek veya en azından pişirilmek zorundadır. Günümüzde doğal halde tüketilebilen meyve ve sebzeler bile artık ya uzun süre saklanmak veya yeni tipte başka bir gıdaya dönüştürülmek için bir takım işlemlerden geçirilmektedir. Gıda maddelerinin depolanması, taşınması, işlenmesi ve pişirilmesi sırasında doğal bileşimleri değişmekte ve bünyedeki bazı besin öğelerinin miktarları azalabilmektedir. İşleme süreci boyunca besin öğelerinde meydana gelen değişmeler fiziksel, kimyasal, biyokimyasal veya mikrobiyolojik olabilmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1991 |
Published in Issue | Year 1991 Volume: 16 Issue: 3 |