BibTex RIS Cite

Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları (in Turkish)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 3, - , 01.06.1991

Abstract

Taze halde tüketilebilen meyve ve bazı sebzeler dışındaki gıda maddelerinin birçoğu insanlar tarafından tüketilebilmesi için işlenmek veya en azından pişirilmek zorundadır. Günümüzde doğal halde tüketilebilen meyve ve sebzeler bile artık ya uzun süre saklanmak veya yeni tipte başka bir gıdaya dönüştürülmek için bir takım işlemlerden geçirilmektedir. Gıda maddelerinin depolanması, taşınması, işlenmesi ve pişirilmesi sırasında doğal bileşimleri değişmekte ve bünyedeki bazı besin öğelerinin miktarları azalabilmektedir. İşleme süreci boyunca besin öğelerinde meydana gelen değişmeler fiziksel, kimyasal, biyokimyasal veya mikrobiyolojik olabilmektedir.

Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları

Year 1991, Volume: 16 Issue: 3, - , 01.06.1991

Abstract

Taze halde tüketilebilen meyve ve bazı sebzeler dışındaki gıda maddelerinin birçoğu insanlar tarafından tüketilebilmesi için işlenmek veya en azından pişirilmek zorundadır. Günümüzde doğal halde tüketilebilen meyve ve sebzeler bile artık ya uzun süre saklanmak veya yeni tipte başka bir gıdaya dönüştürülmek için bir takım işlemlerden geçirilmektedir. Gıda maddelerinin depolanması, taşınması, işlenmesi ve pişirilmesi sırasında doğal bileşimleri değişmekte ve bünyedeki bazı besin öğelerinin miktarları azalabilmektedir. İşleme süreci boyunca besin öğelerinde meydana gelen değişmeler fiziksel, kimyasal, biyokimyasal veya mikrobiyolojik olabilmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hazım Özkaya This is me

Berrin Özkaya This is me

Publication Date June 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 3

Cite

APA Özkaya, H. ., & Özkaya, B. . (1991). Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. Gıda, 16(3).
AMA Özkaya H, Özkaya B. Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. The Journal of Food. June 1991;16(3).
Chicago Özkaya, Hazım, and Berrin Özkaya. “Tahıl Ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar Ve Çözüm Yolları”. Gıda 16, no. 3 (June 1991).
EndNote Özkaya H, Özkaya B (June 1, 1991) Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. Gıda 16 3
IEEE H. . Özkaya and B. . Özkaya, “Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları”, The Journal of Food, vol. 16, no. 3, 1991.
ISNAD Özkaya, Hazım - Özkaya, Berrin. “Tahıl Ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar Ve Çözüm Yolları”. Gıda 16/3 (June 1991).
JAMA Özkaya H, Özkaya B. Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Özkaya, Hazım and Berrin Özkaya. “Tahıl Ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar Ve Çözüm Yolları”. Gıda, vol. 16, no. 3, 1991.
Vancouver Özkaya H, Özkaya B. Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. The Journal of Food. 1991;16(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/