1950’li yıllardan sonra kanser olaylarındaki artışlar, kanser etmenlerinin araştırılmasını hızlandırmış, bu etmenlerden biri olan kimyasal kanserojenler grubunda yer alan nitrosaminler üzerinde de oldukça fazla çalışmalar yapılmıştır. Nitrosaminler, kuvvetli kanserojenik etkili maddeler olmaları yanında, mutajenik ve teratojenik etki de gösterirler. Nitrosaminler, nitratların bakteriyel indirgenmesiyle veya gıdalara katılan nitritle aminlerin reaksiyonu sonucu oluşurlar. Bu komponentlerin bir çok gıda türünde bulunduğu saptanmıştır (Gray ve Randall, 1979; Vural ve Tabak, 1990)
1950’li yıllardan sonra kanser olaylarındaki artışlar, kanser etmenlerinin araştırılmasını hızlandırmış, bu etmenlerden biri olan kimyasal kanserojenler grubunda yer alan nitrosaminler üzerinde de oldukça fazla çalışmalar yapılmıştır. Nitrosaminler, kuvvetli kanserojenik etkili maddeler olmaları yanında, mutajenik ve teratojenik etki de gösterirler. Nitrosaminler, nitratların bakteriyel indirgenmesiyle veya gıdalara katılan nitritle aminlerin reaksiyonu sonucu oluşurlar. Bu komponentlerin bir çok gıda türünde bulunduğu saptanmıştır (Gray ve Randall, 1979; Vural ve Tabak, 1990)
Vural, H. ., & Öztan, A. . (1991). Et Ürünlerinde Nitrosamin Oluşumunun Laktik Asit Bakterileri Kullanımıyla Önlenmesi. Gıda, 16(4).
AMA
Vural H, Öztan A. Et Ürünlerinde Nitrosamin Oluşumunun Laktik Asit Bakterileri Kullanımıyla Önlenmesi. The Journal of Food. August 1991;16(4).
Chicago
Vural, Halil, and Aydın Öztan. “Et Ürünlerinde Nitrosamin Oluşumunun Laktik Asit Bakterileri Kullanımıyla Önlenmesi”. Gıda 16, no. 4 (August 1991).
EndNote
Vural H, Öztan A (August 1, 1991) Et Ürünlerinde Nitrosamin Oluşumunun Laktik Asit Bakterileri Kullanımıyla Önlenmesi. Gıda 16 4
IEEE
H. . Vural and A. . Öztan, “Et Ürünlerinde Nitrosamin Oluşumunun Laktik Asit Bakterileri Kullanımıyla Önlenmesi”, The Journal of Food, vol. 16, no. 4, 1991.
ISNAD
Vural, Halil - Öztan, Aydın. “Et Ürünlerinde Nitrosamin Oluşumunun Laktik Asit Bakterileri Kullanımıyla Önlenmesi”. Gıda 16/4 (August 1991).
JAMA
Vural H, Öztan A. Et Ürünlerinde Nitrosamin Oluşumunun Laktik Asit Bakterileri Kullanımıyla Önlenmesi. The Journal of Food. 1991;16.
MLA
Vural, Halil and Aydın Öztan. “Et Ürünlerinde Nitrosamin Oluşumunun Laktik Asit Bakterileri Kullanımıyla Önlenmesi”. Gıda, vol. 16, no. 4, 1991.
Vancouver
Vural H, Öztan A. Et Ürünlerinde Nitrosamin Oluşumunun Laktik Asit Bakterileri Kullanımıyla Önlenmesi. The Journal of Food. 1991;16(4).