BibTex RIS Cite

How does the Oat Bran Reduces the Blood Cholesterol? (in Turkish)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 4, - , 01.08.1991

Abstract

Yulafın kanın kolesterolunu azalttığı en az çeyrek yüzyıldan beri bilinmektedir. Bu etki, ilk olarak GROOT ve arkadaşları tarafından 1963’ de söz konusu edilmiştir. Bundan sonra, insan ve hayvan denekleri kullanılarak yulaf ve yulaf ürünleri ile beslenme denemeleri yapılmıştır. Günümüzde, yulaf ve yulaf kepeği konusuna duyulan ilgi üzerine bu çalışma, yulafların kanın kolesterol miktarını düşürdüğünü göstermek amacıyla yapılmıştır. Bu konudaki görüşler doğrulanmış mıdır? Yulaf ve yulaf kepeğinin kanın kolesterolunu düşürdüğü konusundaki görüş kuvvetli ve inandırıcıdır. Buna karşın, yulaf kepeği oldukça değişken bir maddedir ve insanlara yararlı olması için alınması gereken günlük miktarı yüksek olduğundan, belki de insanlardan çok atlar için uygundur.

Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır

Year 1991, Volume: 16 Issue: 4, - , 01.08.1991

Abstract

Yulafın kanın kolesterolunu azalttığı en az çeyrek yüzyıldan beri bilinmektedir. Bu etki, ilk olarak GROOT ve arkadaşları tarafından 1963’ de söz konusu edilmiştir. Bundan sonra, insan ve hayvan denekleri kullanılarak yulaf ve yulaf ürünleri ile beslenme denemeleri yapılmıştır. Günümüzde, yulaf ve yulaf kepeği konusuna duyulan ilgi üzerine bu çalışma, yulafların kanın kolesterol miktarını düşürdüğünü göstermek amacıyla yapılmıştır. Bu konudaki görüşler doğrulanmış mıdır? Yulaf ve yulaf kepeğinin kanın kolesterolunu düşürdüğü konusundaki görüş kuvvetli ve inandırıcıdır. Buna karşın, yulaf kepeği oldukça değişken bir maddedir ve insanlara yararlı olması için alınması gereken günlük miktarı yüksek olduğundan, belki de insanlardan çok atlar için uygundur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Tülin Tamerler This is me

David Oakenfull This is me

Publication Date August 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 4

Cite

APA Tamerler, T. ., & Oakenfull, D. . (1991). Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. Gıda, 16(4).
AMA Tamerler T, Oakenfull D. Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. The Journal of Food. August 1991;16(4).
Chicago Tamerler, Tülin, and David Oakenfull. “Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır”. Gıda 16, no. 4 (August 1991).
EndNote Tamerler T, Oakenfull D (August 1, 1991) Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. Gıda 16 4
IEEE T. . Tamerler and D. . Oakenfull, “Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır”, The Journal of Food, vol. 16, no. 4, 1991.
ISNAD Tamerler, Tülin - Oakenfull, David. “Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır”. Gıda 16/4 (August 1991).
JAMA Tamerler T, Oakenfull D. Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Tamerler, Tülin and David Oakenfull. “Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır”. Gıda, vol. 16, no. 4, 1991.
Vancouver Tamerler T, Oakenfull D. Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. The Journal of Food. 1991;16(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/