BibTex RIS Cite

Importance of Organic Acids and Their Effects on Cheese Quality (in Turkish)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 4, - , 01.08.1985

Abstract

Serbest organik asitler pek çok metabolik olaylara iştirak ederler. Bunlar yağın lipolizinde, proteinin proteolizinde ve karbonhidratların glikolizinde meydana gelirler. Organik asitlerin önemi çok çeşitlidir. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir: Organik asitler; - Önemli koku ve tad bileşenleridir, - pH belirleyen maddelerdir, - Toplam fermentasyon olaylarının önemli belirtecidirler, - Mikrobiyolojik değerlendirmede bir ölçüdürler, - Peynirin depolanma kabiliyeti hakkında önceden tahmini bilgi verirler, - Belirli peynir hatalarının bilinmesini mümkün kılarlar.

Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri

Year 1985, Volume: 10 Issue: 4, - , 01.08.1985

Abstract

Serbest organik asitler pek çok metabolik olaylara iştirak ederler. Bunlar yağın lipolizinde, proteinin proteolizinde ve karbonhidratların glikolizinde meydana gelirler. Organik asitlerin önemi çok çeşitlidir. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir: Organik asitler; - Önemli koku ve tad bileşenleridir, - pH belirleyen maddelerdir, - Toplam fermentasyon olaylarının önemli belirtecidirler, - Mikrobiyolojik değerlendirmede bir ölçüdürler, - Peynirin depolanma kabiliyeti hakkında önceden tahmini bilgi verirler, - Belirli peynir hatalarının bilinmesini mümkün kılarlar.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yazan: E. Tschager This is me

Çeviren: Lâtif Öztek This is me

Publication Date August 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 4

Cite

APA Tschager, Y. E. ., & Öztek, Ç. L. . (1985). Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. Gıda, 10(4).
AMA Tschager YE, Öztek ÇL. Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. The Journal of Food. August 1985;10(4).
Chicago Tschager, Yazan: E., and Çeviren: Lâtif Öztek. “Organik Asitlerin Önemi Ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda 10, no. 4 (August 1985).
EndNote Tschager YE, Öztek ÇL (August 1, 1985) Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. Gıda 10 4
IEEE Y. E. . Tschager and Ç. L. . Öztek, “Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri”, The Journal of Food, vol. 10, no. 4, 1985.
ISNAD Tschager, Yazan: E. - Öztek, Çeviren: Lâtif. “Organik Asitlerin Önemi Ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda 10/4 (August 1985).
JAMA Tschager YE, Öztek ÇL. Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Tschager, Yazan: E. and Çeviren: Lâtif Öztek. “Organik Asitlerin Önemi Ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda, vol. 10, no. 4, 1985.
Vancouver Tschager YE, Öztek ÇL. Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. The Journal of Food. 1985;10(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/