BibTex RIS Cite

Researches on Characteristics Milks Presented for Human Consumption in Bursa Province and Investigation of Additives in These Milk Added for the Purposes of Adulteration (Turkish with English Abstract)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 5, - , 01.10.1991

Abstract

In this study work, physical, chemical characteristics and preservatives of the raw milk sold in Bursa’s dairy farms and it was determined that if the trick has been applied on the raw milk Samples of raw milk from the 8 different were randomly chosen as the material among the dairy milk sold in the city dairy farms. A total of 56 samples were collected by sampling 7 times every 15 days periods. In the result of above it was confirmed that the consumed raw milk samples were generally agreeable in the conditions with the Food Regulation and the Raw Milk of the Turkish Standards Institute and they were not mixed preservative materials.   

Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri ve Bu Sütlerde Hile Amacı ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar

Year 1991, Volume: 16 Issue: 5, - , 01.10.1991

Abstract

Bu çalışmada, Bursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenerek, bu sütlere hile amacı ile katılabilecek koruyucu maddeler araştırılmıştır. Değişik semtlerden 8 mandıradan 15’er günlük periyotlar halinde 7’şer örnek olmak üzere toplam 56 örnekle çalışılmıştır. Sonuç olarak, Bursa ile merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinden büyük çoğunluğunun yasal tüzük ve standartlara uygunluk gösterdiği ve hile amacı ile koruyucu maddelerin katılmadığı saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Meral Işıklar This is me

Ekrem Kurdal This is me

Publication Date October 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 5

Cite

APA Işıklar, M. ., & Kurdal, E. . (1991). Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri ve Bu Sütlerde Hile Amacı ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 16(5).
AMA Işıklar M, Kurdal E. Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri ve Bu Sütlerde Hile Amacı ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. October 1991;16(5).
Chicago Işıklar, Meral, and Ekrem Kurdal. “Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri Ve Bu Sütlerde Hile Amacı Ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 16, no. 5 (October 1991).
EndNote Işıklar M, Kurdal E (October 1, 1991) Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri ve Bu Sütlerde Hile Amacı ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar. Gıda 16 5
IEEE M. . Işıklar and E. . Kurdal, “Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri ve Bu Sütlerde Hile Amacı ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 16, no. 5, 1991.
ISNAD Işıklar, Meral - Kurdal, Ekrem. “Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri Ve Bu Sütlerde Hile Amacı Ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 16/5 (October 1991).
JAMA Işıklar M, Kurdal E. Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri ve Bu Sütlerde Hile Amacı ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Işıklar, Meral and Ekrem Kurdal. “Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri Ve Bu Sütlerde Hile Amacı Ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 16, no. 5, 1991.
Vancouver Işıklar M, Kurdal E. Bursa İl Merkezinde Tüketime Sunulan Mandıra Sütlerinin Özellikleri ve Bu Sütlerde Hile Amacı ile Katılabilecek Koruyucu Maddelerin Aranması Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1991;16(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/