An Investigation on the Composition and Some Microbiological Properties of the Lor Cheeses (Whey Cheese) Sold in the Market of the Tekirdağ (Turkish with English Abstract)
In this study; the composition and some microbiological properties (total viable bacteria and coliform bacteria) of lor cheese samples bought in Tekirdağ market was investigated. The average values for dry-matter, fat, protein, ash, lactose and titratable acidity (SH) were found as 25.99±3.73%, 5.34±3.32%; 13.50±3.20%; 1.24±0.39%; 5.91±1.12% and 56.23±15.84 respectively. 1.3x106-2.9x108/g total viable bacteria and 16 cheese samples of out of 17 samples; 1.0x104-4.0x106/g coliform bacteria were count.
Bu araştırmada Tekirdağ piyasasından alınan 17 adet Lor’un bileşimi ve mikrobiyolojik olarak toplam canlı bakteri ve koliform grubu bakteri sayıları incelenmiştir. Lor örneklerinde ortalama olarak kurumadde %25.99±3.75; yağ %5.34±3.32; protein %13.50±3.20; kül %1.24±0.39; laktoz %5.91±1.12 ve asitlik 58.23±15.84 SH olarak tesbit edilmiştir. Lor örneklerinde 1.3x106-2.9x108 adet/g arasında toplam canlı bakteri, 17 örneğin 16’sında 1.0x104, 4.0x106 adet/g arasında koliform grubu bakteri bulunmuştur.
Demirci, M. ., Şimşek, O. ., & Arıcı, M. . (1991). Tekirdağ Piyasasında Satılan Lorların Bileşimi ve Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(5).
AMA
Demirci M, Şimşek O, Arıcı M. Tekirdağ Piyasasında Satılan Lorların Bileşimi ve Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. October 1991;16(5).
Chicago
Demirci, Mehmet, Osman Şimşek, and Muhammet Arıcı. “Tekirdağ Piyasasında Satılan Lorların Bileşimi Ve Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, no. 5 (October 1991).
EndNote
Demirci M, Şimşek O, Arıcı M (October 1, 1991) Tekirdağ Piyasasında Satılan Lorların Bileşimi ve Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 5
IEEE
M. . Demirci, O. . Şimşek, and M. . Arıcı, “Tekirdağ Piyasasında Satılan Lorların Bileşimi ve Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 16, no. 5, 1991.
ISNAD
Demirci, Mehmet et al. “Tekirdağ Piyasasında Satılan Lorların Bileşimi Ve Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/5 (October 1991).
JAMA
Demirci M, Şimşek O, Arıcı M. Tekirdağ Piyasasında Satılan Lorların Bileşimi ve Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16.
MLA
Demirci, Mehmet et al. “Tekirdağ Piyasasında Satılan Lorların Bileşimi Ve Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 16, no. 5, 1991.
Vancouver
Demirci M, Şimşek O, Arıcı M. Tekirdağ Piyasasında Satılan Lorların Bileşimi ve Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16(5).