BibTex RIS Cite

Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği (Turkish with English Abstract)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 5, - , 01.10.1991

Abstract

In this study, whey proteins concentrate was obtained from whey by ultrafiltration. This concentrate was peptonized by using a proteolytic enzyme, tripsin, and then lyophilized. The properties of peptonized whey proteins concentrate were of commercial peptone in the microbiological culture media was examined.

Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği

Year 1991, Volume: 16 Issue: 5, - , 01.10.1991

Abstract

Bu araştırmada, peynir altı suyundan ultrafiltrasyon yöntemiyle peynir altı suyu protein konsantratı elde edilmiş ve daha sonra bu ürün bir proteolitik enzim olan tripsin kullanılarak peptonlaştırılmış ve liyofilize edilmiştir. Peptonlaştırılmış liyofilize peynir altı suyu protein konsantratının özellikleri belirlenerek, mikrobiyolojik besiyerlerinde ticari pepton yerine kullanılabilirliği araştırılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayhan Temiz This is me

Publication Date October 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 5

Cite

APA Temiz, A. . (1991). Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. Gıda, 16(5).
AMA Temiz A. Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. The Journal of Food. October 1991;16(5).
Chicago Temiz, Ayhan. “Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği”. Gıda 16, no. 5 (October 1991).
EndNote Temiz A (October 1, 1991) Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. Gıda 16 5
IEEE A. . Temiz, “Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği”, The Journal of Food, vol. 16, no. 5, 1991.
ISNAD Temiz, Ayhan. “Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği”. Gıda 16/5 (October 1991).
JAMA Temiz A. Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Temiz, Ayhan. “Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği”. Gıda, vol. 16, no. 5, 1991.
Vancouver Temiz A. Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. The Journal of Food. 1991;16(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/